Ingiltere, Ukraynali Mültecileri Rus Oligarklarinin Bos Mülklerine Yerlestirebilir

Ingiltere Basbakani Boris Johnson’in Downing Street’teki Basbakanlik Ofisi, Ukraynali mültecilerin barinma ihtiyacinin karsilanmasi adina düsünülen seçenekler arasinda, Rus oligarklarinin bos mülklerinin de yer aldigini duyurdu.

Ukrayna’yi isgal etmesinin ardindan birçok ülkenin yaptirimlarina hedef olan Rusya’ya Ingiltere’den bir darbe daha geldi. Ingiltere Basbakani Boris Johnson’in Downing Street’teki Basbakanlik Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, Ukraynali mültecilerin barinma ihtiyacinin karsilanmasi hususunda, mültecilerin yaptirim uygulanan Rus oligarklarinin bos mülklerine yerlestirilme ihtimalinin masada olan seçenekler arasinda yer aldigi ifade edildi. Downing Street, Ingiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea Futbol Kulübü’ne ait otelin düsünülen mülkler arasinda oldugunu dogrulayarak, "tüm seçeneklere açik olduklarini" kaydetti.

Fakat bu konuda yeni mevzuatlarin gerekli olabilecegine dikkat çeken Downing Street, "Yaptirimlara iliskin olusturulan özel lisans konusunda bazi zorluklar var" ifadelerini kullandi. Downing Street, "Konut binalarinda izinsiz oturmak yasa disidir. Fakat, mal sahipleri yaptirimlara tabiyken, el konulan mülkler için uygun kullanimi belirlemek için çalisiyoruz" dedi.

Öte yandan Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile baglari nedeniyle geçtigimiz hafta yaptirima ugramis ve Rusya’nin Ukrayna’yi isgali etmesinden bu yana Ingiltere hükümeti tarafindan yaptirim uygulanan 18 Rus oligarktan biri olmustu.
Kaynak: İHA