Çanakkale Kahramanlari Esenyurt'ta Anildi

Esenyurt Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yili anisina düzenledigi programda “57. Alay Sancagi Çanakkale Geçilmez!” isimli tiyatral halk oyunuyla, Çanakkale Savasi’nda canlarini ortaya koyan 57. Alay’in kahramanliklari anlatildi. Yogun ilgiyle karsilanan gösteride, Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt da rol aldi.

Çanakkale Kahramanlari Esenyurt'ta Anildi
Esenyurt Belediyesi, Çanakkale Savasi’nda Yarbay Mustafa Kemal’in "Ben size taarruzu degil, ölmeyi emrediyorum" sözüyle canlarini ortaya koyan 57. Alay’in kahramanliklarinin anlatildigi tiyatral halk oyunlari gösterisiyle Esenyurtlulara unutulmaz anlar yasatti. Sehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatral halk oyununda, on binlerce sehit ve gazinin vatan topraklarini müdafaa etmek için Çanakkale’de verdigi seferberlik gözler önüne serildi. Zaferin 107. yilinda, vatan ugruna canlarini feda eden sehitler için saygi durusunda bulunulmasinin ardindan, memleketin her kösesinde mücadelenin hissedildigi tarihi anlar sergilendi. Duygu dolu anlarin yasandigi oyunun sürprizi ise Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt’un asker kostümü ile sahne almasi oldu. Ilginin yogun oldugu anlamli geceye Esenyurt Belediye Baskan Yardimcilari Selçuk Günerhan, Ali Susuz, Veysel Bal ve Hayrettin Babahan ve çok sayida vatandas katildi.



“Bu zafer topla tüfekle degil, birlik ve beraberlikle kazanildi”

Zaferin 107. yilinda birlik ve beraberligin önemine vurgu yapan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, “Biz çok degerli bir cografyada yasiyoruz. Geçmisinde büyük birlikler, beraberlikler, büyük mücadeleler tasiyan, güzellikler tasiyan bir cografya. Çanakkale Zaferi de bu farkliligin, birlikte olmanin sonucunda olusan büyük bir zafer. Çok büyük güçlere karsi, küçük topluluklarla büyük zaferler elde edilmis bir savas ve buradan galip çiktik. Bu aslinda çogunlukla yanlis biliniyor, Çanakkale Zaferi, 1. Dünya Savasi içinde aslinda bizim aldigimiz tek büyük zafer. Bu anlamiyla da çok önemli. Bu zaferi topla tüfekle degil; insanlarin yüregi, birligi, beraberligi ve inanciyla, kendilerini siper ederek almislar. Bunlari hatirlamamiz lazim. Hatirlamamiz lazim ki hangi topraklarin üzerinde, kimlerin kaninin üzerinde, hangi emeklerin üzerinde durdugumuzu asla unutmayalim. Bugün yasadigimiz küçük sorunlari büyüterek ürettigimiz büyük sorunlari da ancak böyle giderebiliriz diye düsünüyorum” dedi.



“Sahnede duygulari anlatmak farkli bir heyecan”

Çanakkale Zaferi anisina hazirlanan gösteride rol almasi üzerine hislerini paylasan Baskan Bozkurt, “O an aklima ne geldiyse onu söyledim. Çok keyifli bir andi, ama hakikaten tiyatro zormus, sahnede duygulari anlatmak, insanlara seslenmek farkli bir heyecan. Benim için güzel bir andi” ifadelerini kullandi. Gösteriyi çok begendigini belirten Bozkurt, çalismada emegi geçen herkese tesekkürlerini iletti.

“Izlerken onur duydum”

Gösteriyi izleyen vatandaslardan Dilek Kaya, çok duygulandigini söyleyerek, “Gururluyum, izlerken çok onur duydum. Anlatilmaz duygular içerisindeyim. Sehitlerimizi andik, hepsine rahmet diliyorum” seklinde konustu.

Çalismanin amacina en uygun sekilde yapildigini belirten Gökmen Uygun ise emegi geçen herkese tesekkür etti. Yunus Balta Kültür Merkezi’nde halk oyunlari kursuna giden ve gösteride yer alan Canan Kamiloglu, “Bu harika projelerin devamini diliyorum” dedi.

Annesini izlemeye gelen ve bir genç olarak gösteriyi gururla izledigini vurgulayan Ezgi Kamiloglu da, “Aglayacak dereceye geldim, böyle bir performans sergilendigi için çok mutluyum” ifadelerini kullandi.

“’Çanakkale Geçilmez’ hissiyatini çok güzel verdiler”

Hislere tercüman bir gece oldugunun altini çizen Nuray Üstündag, “Çok coskuluydu, çok güzeldi. Esenyurt Belediyesi mükemmel bir organizasyon hazirlamis. ‘Çanakkale Geçilmez’ hissiyatini çok güzel verdiler. Esenyurt Belediyesi’ne ve Kemal Deniz Bozkurt’a çok tesekkür ediyorum” dedi.

Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt’un gösterdigi performans ile gururlandiklarini söyleyen Dilan Turan, “Her zamanki gibi çok güzel bir organizasyondu. Hem duygulandik hem eglendik” seklinde konusurken, bir diger vatandas Pinar Avsar ise heyecanini ve gururunu dile getirerek, “Kültürümüzü geçmisten günümüze yansitan kusursuz bir programdi. Salon doldu tasti, bunu görmek çok heyecan verici” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA