Biden Açiklamasi 'Ukraynalilarin Hayatlarini Kurtarmak Için Para, Yiyecek Ve Yardim Gönderecegiz'

ABD Baskani Joe Biden, ABD’nin Ukrayna’nin Rusya’ya karsi kendisini savunmasi için yeterli silahi oldugundan emin olacagini ve Ukraynalilarin hayatlarini kurtarmak adina para, yiyecek ve yardim gönderecegini duyurdu.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari 19. gününde de devam ederken, ABD Baskani Joe Biden’dan Ukrayna’ya destek açiklamasi geldi. Biden sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, ABD’nin Ukrayna’nin Rus güçlerine karsi kendini savunabilmesi için yeterli silahinin oldugundan emin olacagini ve Ukrayna’ya para, yiyecek ve yardim gönderecegini kaydetti.

Biden, "Ukrayna’nin isgalci Rus kuvvetlerine karsi kendini savunmak için silahlari oldugundan emin olacagiz. Ukraynalilarin hayatlarini kurtarmak için para, yiyecek ve yardim gönderecegiz. Ukraynali mültecileri kollarimizi açarak karsilayacagiz" ifadelerini kullandi.

Ayrica, Ukrayna’da yasanan savas nedeniyle yerinden edilmis insanlari desteklemek adina Birlesmis Milletler (BM) ve insani yardim kuruluslariyla yakin bir sekilde çalistiklarini belirten Baskan Biden, "Her gün on binlerce ton insani yardim malzemesi, yiyecek, su ve ilaç sagliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA