ABD Disisleri Bakani Blinken, Hirvatistan Basbakani Plenkoviç Ile Görüstü

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik isgaline ve Hirvatistan’in NATO’ya sagladigi destege iliskin Hirvatistan Basbakani Andrey Plenkoviç ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik isgali sürerken, ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’in Hirvatistan Basbakani Plenkoviç ile telefon görüsmesi gerçeklestirdigi belirtildi. Ikilinin görüsmede, Ukrayna’da yasananlara ve Hirvatistan’in NATO’ya sagladigi destege degindigini aktaran Bakanlik, "Blinken, Plenkoviç ile görüstü. Bakan Blinken, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Ukrayna’ya karsi devam eden savasi karsisinda ABD’nin Ukrayna’ya verdigi destegi yineledi. Blinken, Basbakan Plenkoviç ve hükümetinin güvenlik yardimi saglamak ve mültecileri kabul etmek de dahil olmak üzere Ukrayna’ya verdigi güçlü destek ve Hirvatistan’in NATO’daki aktif rolü için derin tesekkürlerini ifade etti.

Bakan Blinken ve Basbakan Plenkoviç, 10 Mart’ta Hirvatistan’in baskenti Zagreb’deki drone kazasini da görüstüler. Blinken, Hirvatistan’in Bosna-Hersek de dahil olmak üzere tüm Bati Balkanlar’in Avrupa gelecegini güvence altina almadaki kritik rolüne dikkat çekti. Blinken ayrica, üst düzey kurumlar arasi ekipleri ortak öncelikleri ilerletmek için ortak çabalari gözden geçirmek üzere 17 Mart ABD-Hirvatistan Stratejik Diyalogunu da memnuniyetle karsiladi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA