17 Yildir Bitirilemiyor, Muhtar Sonunda Isyan Etti

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yapimina 2005 yilinda baslanan ancak 17 yildir tamamlanamayan Ugurlu Camii’nin bulundugu mahalle muhtari duruma isyan etti. Daha önce camiyi tamamlamak için gerekli maddi yardimi toplayamayinca camiyi satiliga çikartan mahalle muhtari Mustafa Kurt, devlet büyüklerinden yardim istedi.

17 Yildir Bitirilemiyor, Muhtar Sonunda Isyan Etti
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Ugurlu mahallesinde eski bir cami yikilarak yerine yeniden cami yaptirilmasi kararlastirildi. 2005 yilinda yapimina baslanan Ugurlu Camii’nin aradan geçen 17 yilda sadece kaba insaati tamamlandi. Geçtigimiz yillarda gerekli maddi yardimin gelmemesi nedeniyle camiyi 15 milyon TL’ye satiliga çikartan Ugurlu Mahalle Muhtari Mustafa Kurt bu sefer devlet büyüklerinden yardim istedi. Caminin tamamlanmasi için 6 milyon TL’ye ihtiyaçlarinin oldugunu belirten muhtar Kurt, “Devlet babaya yalvariyoruz. Allah rizasi için camimize bir el atin” seklinde konustu.

17 yildir çalmadik kapi birakmadiklarini dile getiren Ugurlu Mahalle Muhtari Mustafa Kurt, “Burada eski tarihi bir camimiz vardi. Benden önceki muhtar arkadasimiz burayi yikma karari aldilar. Dönemin CHP’li Belediye Baskani Volkan Canalioglu abimiz yapimini yardimci oldu, ’yikin’ dediler. Yiktiktan sonra da bize kaldi. Köyümüzün halkiyla birlikte toplama parayla yapmaya basladik. Bu vaziyete kadar getirdik. 2009 muhtar oldum muhtar olduktan sonra varimizi yogumuzu camimize verdik. Milletten para istemeye, yalvarmaya utaniyorsun. Eski Belediye Baskani Gümrükçüoglu’ndan da yardim alamadik. Ankara’ya gittik para alamadik. Ne yapayim ne edeyim satilik cami dedim. 17 yildir ugrasiyoruz çalmadigimiz kapi kalmadi. Devlet kapilarindan geri döndük. Son olarak 2018-2019 yilinda ‘satiliga çikartiyorum’ dedim. Mecazi anlamda tabi burasi köyün mali. ‘Çerçevelerini satiyoruz’ dedik su anda bir çerçeve 2 bin 500 TL kim alabilir? Su anda en önemlisi kursuna ihtiyacimiz var 450 bin TL tutuyor. Camimiz insaat halinde akitiyor yalvariyoruz. Reklam yapalim dedik vatandas görür dedik. 17 yildir devam ediyor. 17 yildir bu hale kadar geldik, artik tikandik paramiz yok. Reklam yaptik 2019’da vatandas bizi dolandirmaya kalkti. Istanbul’dan bir vatandas ben yaptiracagim babamin, dedemin ismini verecegim dedi.

Gittik caminin faturalarini gösterdik ancak oradan da bir sonuç alamadik. Caminin dis cephesini bitirdik gibi ancak içerisi için asgari 3 milyon TL para lazim. Bitmesi için 6 milyon TL para lazim. Devlet büyüklerimize yalvariyoruz. Su ana kadar 10 milyon TL masraf yaptik. Devlet babaya yalvariyoruz Allah rizasi için camimize bir el atin. Bizim amacimiz camiyi yaptirmak su anda durdu. Camimizin içi güvercinlere kaldi, güvercin yuvasi oldu" dedi.

"Kimin kapisina gidiyorsak ’Cami çok cami niye yaptiriyorsunuz’ diyorlar" diyen Kurt "Cami yaptirmayalim da ne yaptiralim. Mahallemizin merkezi burasi. Bununla birlikte mahallemizde 5 tane cami var. Ancak en eski camimiz burasi. Biz as, is istemiyoruz camimize yardim istiyoruz. Böyle sürerse burasi çürüyüp gidecek. En azindan üstünün kursununu döktürmek istiyoruz kursun alamiyoruz, akitiyor. Ne yapalim camiyi Araplara mi, Dubaililere mi satalim ?” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA