Vali Demirtas, Fahis Fiyat Denetimlerini Araliksiz Sürdürüyor

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, merkezde oldugu gibi ilçelerde de stokçulugun ve fahis fiyat artisinin engellemesine yönelik denetimlerine devam ediyor.

Vali Demirtas, Fahis Fiyat Denetimlerini Araliksiz Sürdürüyor
Vali Demirtas bu kapsamda Kiziltepe Kaymakami Hüseyin Çam, Ticaret Il Müdürü Mustafa Aydin, Zabita Daire Baskani Kinyaz Köle ve ilgili kisiler ile birlikte stokçuluk ve fahis fiyat uygulamalarina karsi Kiziltepe ilçesinde bir alisveris merkezinin market bölümünde denetlemelerde bulunarak, özellikle yag satis reyonlari basta olmak üzere gida ürünlerinin stok durumu, raf, kasa fiyatlarini ve marketin deposunda denetlemelerde bulundu.

Reyonlarda seçilen bazi ürünlerin reyon fiyati ile kasa fiyatini karsilastiran Vali Demirtas, is yeri sahiplerini fahis fiyat ve stokçuluk yapmamalari konusunda uyararak firsatçiliga ve stokçuluga asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Denetimlerinin ardindan ilgili kurum yetkililerine denetimlerin araliksiz sürmesi yönünde talimat veren Vali Demirtas, Mardin genelinde bütün ilçelerde kaymakamlarin baskanliginda kurulan komisyonlarca denetimlerin sürdürüldügünü söyledi.



Vatandaslarin magduriyet yasamamasi için tüm önlemleri aldiklarini belirten Vali Demirtas; ‘’Ülkemizde yeteri kadar ürün çesitliligi ile beraber tüm vatandaslarimiz yetecek kadar gida maddeleri mevcut. Bugün Kiziltepe ilçemizde kaymakam ve ilgili birimlerle denetimlere katildik. Gördügümüz kadariyla herhangi bir aksaklik yok. Ilimizin merkezinde oldugu gibi ilçelerimizde de denetimlerimiz tüm hiziyla sürüyor. Vatandaslarimizin herhangi bir magduriyet yasamamasi için elimizden geleni yapiyoruz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA