Erkekleri Evlilik Vaadiyle Dolandiran Çete Çökertildi

Çanakkale’de, 20 erkegi evlenme vaadiyle kandirarak 5 milyon TL dolandiran sahis, oglu ve 5 süpheli gözaltina alindi. Süpheliler, Çanakkale’nin Çan ilçesinde de 2 yil önce ayni yöntemle erkekleri agina düsürerek dolandirmis ve tutuklanmisti.

Erkekleri Evlilik Vaadiyle Dolandiran Çete Çökertildi
Edinilen bilgiye göre, Çanakkale Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, Çanakkale ve ilçelerinde erkekleri fiziki, zihinsel engel ve magduriyetlerinden yararlanarak evlenme vaadiyle genel vekaletname çikartarak; dolandiricilik, araç alim- satimi, banka hesap bilgilerine erisip, kredi çekerek dolandiran Zeynep T. (47), oglu Ozan C. (22) ve 5 süpheliyi yakalamak üzere iki operasyon düzenledi.

Süpheliler, benzeri islemleri gerçeklestirmek üzereyken 11 milyon 500 bin TL’lik vurgun yapmadan önce polis ekiplerinin basarili operasyonu sayesinde yakalandi.

Yüklü miktarda yapilan islemleri dikkate alan Çanakkale Emniyet Müdürlügü ekipleri, 10 Mart Persembe günü Çanakkale’de düzenlenen operasyonda; Zeynep T., Ozan C., S.K. ve A.S. yakalanirken, 11 Mart Cuma günü Izmir’de gerçeklestirilen operasyonda da B.T., E.K. ve A.A. gözaltina alinarak, Çanakkale Emniyet Müdürlügü’ne getirildi.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan toplam 7 süpheli sahis, adliyeye sevk edildi.

Zeynep T. ile oglu Ozan C., 2 yil önce Çanakkale ve ilçelerinde de ayni yöntemle erkekleri 1 milyon 315 bin TL ve 40 bin dolar dolandirmisti. Zeynep T. ve oglu Ozan C., nitelikli dolandiricilik suçundan tutuklanmisti.
Kaynak: İHA