Zor Durumuna Ragmen Hasta Anne Ve Babasinin Bakimini Kimseye Birakmadi

Eskisehir’de yasayan 59 yasindaki Rahime Türker, maddi ve fiziksel açidan oldukça zor durumda olmasina ragmen Alzheimer hastasi anne ve babasinin bakimini üstlenerek vefa örnegi sergiliyor.

Zor Durumuna Ragmen Hasta Anne Ve Babasinin Bakimini Kimseye Birakmadi
Yaklasik 1 sene önce oglunu kalp krizi nedeniyle kaybeden 59 yasindaki Rahime Türker, bu aci olaydan sonra zor günler yasadigini ve üzüntüsünden dolayi koluna felç indigini söyledi.

Bir seneden uzun bir süredir de Alzheimer ve çesitli hastaliklarla mücadele eden, yataga bagimli anne ve babasinin bakimini üstlenen Türker, küçük oglunun da yardimini aldigini anlatti. Türker, sakinlestirici ilaç almadiklarinda oldukça agresif olduklarini belirttigi anne ve babasina kiyamadigini, bakimevine yerlestirmeyi düsünmedigini belirtti.

Bakima muhtaç insanlarin oldugu evde çalisan herhangi birinin olmamasi ise yasanan yoksullugu gözler önüne seriyor.

“Onlar bizi dogurdu, bu yasi yas etti”

Uzun zamandir içerisinde bulunduklari zor durumu aktaran Rahime Türker, annesinin 85, babasinin ise 92 yasinda oldugunu kaydetti.

Alzheimer hastasi olduklari için anne ve babasina sakinlestirici ilaçlar vermek zorunda kaldigini ifade eden Türker, “Ilaç verdigim zaman çok iyi oluyorlar. Vermedigimde çok kötü oluyorlar. Kimisi ‘yurda ver’ dedi, kiyamadim. Onlar bizi dogurdu, bu yasi yas etti. Ben de dedim ‘Yarin bizim sonumuz, ne olacagimiz belli degil.’ Veremedim yani açikçasi. Oglum vefat edeli bir sene oluyor. Onun acisiyla onlara bakiyorum. Oglumun vefatindan sonra uzun bir süre kendimde degildim. Küçük oglum yardim ediyor” diye konustu.



“Iyi kötü ayakta kalmak için çaba gösteriyorum”

Daha öncesinde sartlarinin daha iyi oldugunu, anne ve babasina daha iyi sekilde bakabildigini dile getiren Türker, artik kolundaki sorun nedeniyle onlari yerlerinden dahi kaldiramadigini belirtti.

Kendilerinin bu durumunu gören bazi kisilerden destek geldigini de ekleyen Türker, “Önceden böyle degildim. Ben bu duruma düsmemistim, iyi kötü yapiyorduk ama bu durum oldu. Oglum da üçümüze birden kosuyor. Yine iyi kötü ayakta kalmak için çaba gösteriyorum. Devamli altlarina yapiyorlar. Mecbur onlara bakiyorum. Kolumda sorun oldugu için onlari kaldiramiyorum. Kaldirmaya çalistigim zaman kasilma yapiyor. Altini siliyorum, ediyorum yavas yavas. Ama kaldirip döndürmeyi ve yatirmayi yapamiyorum. Oturtmaya basladik, bu aralar oturabiliyorlar. Biraz gezebiliyorlar ama fazla da degil. Allah herkesten razi olsun. Gönlünden ne koptuysa gelenler oldu. Gelmediler degil” diye konustu.

Kaynak: İHA