Tüm Uyarilara Ragmen Trabzon'da Yorgun Mermi Vakalarinin Ardi Arkasi Kesilmiyor

Trabzonspor’un sampiyonluga adim adim yaklastigi bu günlerde yetkililerin tüm uyarilarina ragmen özellikle maç günleri yorgun mermi vakalarinin arkasi kesilmiyor.

Tüm Uyarilara Ragmen Trabzon'da Yorgun Mermi Vakalarinin Ardi Arkasi Kesilmiyor
Son olarak dün aksam kimligi belirsiz kisilerin atesledigi silahlardan çikan 2 yorgun mermi 2 otomobilin üzerine düstü. Trabzon’un Ortahisar ilçesi ve Yomra ilçesinde yasanan 2 ayri vakada yorgun mermilerin hedefi olan iki otomobilde maddi hasar olusurken, olayda yaralanan veya ölenin olmamasi sevindirdi. Olayla ilgili inceleme baslatilirken, vatandaslarin silah atmamasi istendi.

Vali Ismail Ustaoglu, geçtigimiz günlerde yaptigi açiklamada sampiyonluk kutlamalarini yaparken sevincin hüzne dönüsmemesi için silah atilmamasi konusunda herkesi duyarli olmaya davet etmis, sehirde geçmise yönelik yorgun mermi sonucu hayatini kaybedenlerin oldugunu hatirlatarak uyarilarda bulunmustu. Vali Ustaoglu “Vatandaslarimiz aileleriyle, çocuklariyla cumartesi, pazari iple çekerek adete o sampiyonluga giden bu hikayenin içerisinde bunu güzel anlamlandirarak bunun içerisinde olmasini arzu ediyoruz. Bunun disinda hepimizi derinden üzen bu güzel iklimi, ortami hüzne bogacak bir sey yasanmasin. Bizim o sevincimizi hüzne, aciya bogacak silah atilarak orada bir vatandasimizin zarar görmesi bir canlinin zarar görmesi bunlar bizim gerçekten hüzne, aciya bogacak seyler. Burada geriye dönük yasadigimiz çok aci hadiseler var. Yorgun mermi sonucu vefat eden vatandaslarimiz var. En son da 15 yasinda Emir Yusa Atici yavrumuzu kaybettik. Hep söylüyoruz bu sevincimizi hüzne bogacak kutlama yapmayalim. Silahla kutlama olmaz bunun kabul edilebilir bir tarafi yok” ifadelerini kullanmisti.

Öte yandan 2015 yilindan beri Trabzon Il Jandarma Komutanligi sorumluluk sahasinda toplam 91 havaya ates etme olayi meydana gelmis bu olaylarda 1 vatandas hayatini kaybederken, 55 kisi de çesitli yerlerinden yaralanmisti.
Kaynak: İHA