Rektör Kizilay'dan Ögrencilere Tavsiyeler

Malatya Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, söylesi programinda ögrencilere tavsiyelerde bulunup, isini severek yapmanin ya da yapilan isi sevmenin öneminin altini çizdi.

Rektör Kizilay'dan Ögrencilere Tavsiyeler
Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Malatya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulunda düzenlenen “Kariyer Söylesisi” programina katildi.

Rektör Kizilay ögrencilerle tecrübelerini paylasarak kariyer planlamalarina iliskin tavsiyelerde bulundu.

Malatya OSB Meslek Yüksekokulunun baslattigi Kariyer Söylesileri dizisinin ilkinin düzenlendigi program, Malatya OSB Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Saygi durusu ve Istiklâl Marsi’nin okunmasinin akabinde Rektör Danismani ve Malatya OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Cemal Koyunoglu’nun yaptigi açilis konusmasiyla baslayan etkinlige akademik personel ile çok sayida ögrenci katildi.

Rektör Kizilay’dan ögrencilere tavsiyeler

Söyleside mesleki kariyerini ve egitim hayatini anlatan Rektör Kizilay, ögrencilik yillarinda kariyer hedeflerinin belirlenmesinin en az çalismak kadar önemli olduguna vurgu yapti. Basarili bir ögrencilik hayati geçirdigini ifade eden Kizilay, egitim hayatinin basindan itibaren hekimlik meslegine ilgisi oldugunu kaydetti.

Kizilay, ayrica isini severek yapmanin ya da yapilan isi sevmenin öneminin altini çizerek ögrencilere tavsiyelerde bulundu.

“Ögrencilerimiz is hayatina hazir olarak mezun oluyorlar”

Malatya OSB Meslek Yüksekokulunda uygulanan 3+1 egitim modeline de deginen Rektör Kizilay, ögrencilerin bu uygulamayla egitim ögretim sürecinin üç dönemini okulda teorik ve atölyelerdeki uygulamali egitimle, bir dönemini ise dogrudan is sahasinda deneyim kazanarak tamamladigini ve böylece çalisma yasamina daha hazir olarak mezun oldugunu hatirlatti.
Kaynak: İHA