Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na Girisinin 123'Üncü Yildönümü Kutlandi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girisinin 123’üncü yildönümü, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ile Türk Silahli Kuvveleri (TSK) komuta kademesinin katildigi törenle kutlandi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, törenin yapildigi Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu’na gelisinde Rektör Erhan Afyoncu ve diger yetkililer tarafindan karsilandi. Bakan Akar, daha sonra beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile törenin yapilacagi salona geldi. Salona girisinde ögrencileri "Harbiyeliler merhaba" diyerek selamlayan Bakan Akar ile komutanlarin yerlerini almasinin ardindan tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.



“Bir milleti vatanini ancak o milletin evlatlari yani, ordusu korur”

Törenin tamamlanmasinin ardindan Kara Harp Okulu ögrencilerine seslenen Bakan Akar, sunlari kaydetti:

“Arkadaslar dünyadaki ve özellikle de bölgemizdeki gelismeleri hep beraber yakinen takip ediyoruz. Burada görüyoruz ki bir milleti vatanini ancak o milletin evlatlari yani, ordusu korur. Bunu bizzat günlerdir televizyonlardan, gazetelerden okuyor ve seyrediyoruz. Bunlardan ders almak lazim. Bir milletin vatanini o milletin evlatlari ve ordusu korur. Ittifaklar, mutabakatlar, sözlesmeler, anlasmalar tabi ki gerekli. Fakat sonuç olarak vatani o milletin evlatlari ve o milletin ordusu koruyor. Dolayisiyla her zaman söyledigimiz gibi etkin, caydirici ve saygin olan orduya inancimiz her zamankinden daha önemli ve daha gerekli. Sizler burada aldiginiz egitim ve yaptiginiz uygulamalar ile yapacaginiz tatbikatlar ve bilahare kitalarda alacaginiz tecrübeler ile bu etkin, caydirici, saygin ordunun emir ve komutasinda önemli görevler alacaksiniz. Bu bilinçle istekli ve yetenekli olmak için her türlü firsattan istifade ile ögretmenleriniz, komutanlariniz, sizi en üst düzeyde yetenekli kilacak. Kazanacaginiz bu yetenekler arasinda en önemlisi mücadele, azim ve kararliliginiz olacak. Azim ve kararlilikla, ciddiyetle, samimiyetle, inançla, imanla mücadele edeceksiniz. Tüfekle, tankla, topla, uçakla, gemilerimizle en üst teknolojiyi kullanarak, ancak gerektiginde de tasla, sopayla, kazmayla, kürekle mücadele edecek asla teslim olmayacaksiniz. ‘Ölürsem sehit, kalirsam gazi’ anlayisiyla mücadele etmek sizin en temel vasfiniz olacak. Hepinize dersleriniz ve çalismalarinizda basarilar diliyorum.”

“21 ülkeden 446’si misafir askeri personel olmak üzere toplam 5 bin 2 Harbiyeliye egitim veriyoruz”

Törende konusan Kara Harp Okulu Komutani Tuggeneral Gültekin Yarali ise, “Amacimiza ulasabilmek için 21 ülkeden 446’si misafir askeri personel olmak üzere toplam 5 bin 2 Harbiyeliye akademik olarak 2’inci ve 3’üncü sinifta 7, 4’üncü sinifta ise 11 lisans bölümünde egitim verirken Kara Kuvvetleri Komutanligi’nin ihtiyaçlari dogrultusunda, her türlü hava sartlarinda ve arazi kosullarinda görev yapabilen 14 askeri sinifta muvazzaf subaylar yetistirilmeye devam edilmektedir. Ülkemizin jeopolitik öneminin bilinci ile bulundugumuz cografyanin gerekliliklerini yerine getirmek, ülkemizin menfaatlerini daha etkin korumak ve gözetmek maksadiyla, bu yil Yunancanin da eklenmesi ile 6 yabanci dilde egitim verilmekte, bu egitimler dogal konusmaci programlari ile desteklenmektedir” açiklamasinda bulundu.

Harbiyeliler hep bir agizdan: “1283 içimizde”

Geleneksel yoklamanin da yaptirildigi törende, sira Atatürk’ün ögrencilik dönemindeki numarasi olan 1283’e geldiginde tüm Harbiyeliler geleneklere uygun olarak ayaga kalkarak "Içimizde" dedi.

Sonrasinda Harbiyeliler, "Atatürk’ün ilke ve inkilaplari isiginda mensubu olmaktan gurur duydugumuz yüce Türk milleti için canimizi feda etmeye daima haziriz" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA