Mus'ta 316 Köy Yolu Ulasima Kapandi

Mus’ta 4 gündür araliklarla etkili olan kar yagisi ve tipi nedeniyle 316 köy yolu ulasima kapandi.

Mus'ta 316 Köy Yolu Ulasima Kapandi
Kentte özellikle kirsal kesimde etkili olmaya devam eden kar ve tipi, yasami olumsuz etkiliyor. Il özel idaresi ekipleri, kar yagisi nedeniyle ulasima kapanan 316 köy yolunda çalisma baslatti. Çalismalarla ilgili bilgi veren Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Seyhmus Yentür, merkezde 96, Varto’da 50, Bulanik’ta 48, Malazgirt’te 75, Korkut’ta 30 ve Hasköy’de 17 köy olmak üzere toplam 316 yerlesim yeriyle ulasimin kesildigini ifade etti.

Etkili olan kar yagisi nedeniyle köy yollarinda çalismalarin devam ettigini ifade eden Yentür, “Karla mücadelemiz özellikle yüksek yerlerde araliksiz sürüyor. Meteorolojik verilere göre karin ilk yagdigi günden bugüne kadar yüksek kesimlerde 5-6 metre, kent merkezinde ise 180 santimetre yagdigidir. Ilimizde karin ilk yagdigi 10 Aralik 2021’den bu tarafa yaklasik 20 bin kilometre köy yollarinda yol açma çalismasi yaptik” dedi.

Özellikle yüksek yerlerdeki firtina nedeniyle kapanan yollarda da çalismalarin devam ettigini kaydeden Yentür, “59 is makinesi, 85 personelle çalismalarimiz devam ediyor. Özellikle bu yil mart ayinda bu kadar karin düsmüs olmasi tarihte uzun dönemdir görülmemis bir durumdur. Çalismalarimiz hizla devam etmektedir. Il özel idaresinin çalisanlarina, emegi geçenlere, bütçe hazirlayanlara tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA