MEGEM, Eskisehir Sanayisine Is Gücü Kazandirmaya Devam Ediyor

Eskisehir OSB’nin bagli kurulusu olan Meslek Edindirme ve Gelistirme Merkezi’nde (MEGEM) farkli alanlarda verilen egitimleri tamamlayan 42 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarini aldilar.

MEGEM, Eskisehir Sanayisine Is Gücü Kazandirmaya Devam Ediyor
Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Müdürlügü bünyesinde, sanayinin yüksek teknolojiye dayali yetismis teknik ve kalifiye eleman ihtiyacini karsilamak üzere faaliyet gösteren Meslek Edindirme ve Gelistirme Merkezi (MEGEM), 27’nci dönem kursiyerlerini mezun etti. CNC tezgâh operatörlügü, kalite kontrol ve boyutsal ölçüm operatörlügü ve kaynak teknolojileri alaninda egitim gören kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarini aldilar. Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçeklesen sertifika törenine, Eskisehir OSB Baskan Vekili Metin Saraç, Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM Yönetim Kurulu Baskani Samet Özkaya, MEGEM Genel Müdür Vekili Rahmi Özyigit ile egitmenler katildi.



"MEGEM’in amaci, gençleri Eskisehir sanayisine kazandirmak"

Törende konusan Eskisehir OSB Baskan Vekili Metin Saraç, 42 kursiyeri daha Eskisehir sanayisine ve is dünyasina kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “26 dönemde bin 235 mesleksiz gencimize ücretsiz egitim verdik ve meslek sahibi yaptik. Kursiyerlerimizin yüzde 75’i kursumuzu bitirmeden hemen is sahibi oldu. Simdi 27’nci dönem kursiyerlerimiz arasinda da daha henüz kurs bitmeden is sahibi olan birçok arkadaslarimiz oldu. Bu bizim için bir gurur kaynagi. MEGEM mesleki yeterliligi olmayan gençleri meslek sahibi yapip, Eskisehir sanayisine tasimak niyetinde kurulmus bir kurulustur. Bunu da çok degerli egitmenlerimiz sayesinde gerçeklestiriyoruz. Dünya degisiyor; ülke olarak, bireyler olarak degisen dünyaya ayak uydurmamiz gerekiyor. Karsimda hedefini koymus, kosmaya hazir arkadaslar görüyorum. Bu saatten sonra amaç hizlica hedefe gitmek olmalidir” dedi.



"MEGEM, Eskisehir OSB’nin çok önem verdigi bir kurulus"

MEGEM’in Eskisehir OSB bünyesinde yer alan çok degerli bir kurulus oldugunu belirten Yönetim Kurulu Baskani Samet Özkaya, “MEGEM, Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi’nin çok önem verdigi ve çok degerli bir kurulus. Yönetim Kurulu Baskanimiz Nadir Küpeli’nin özelikle ilgi gösterdigi bir kurulus. Ilk günden bugüne kadar Metin Bey çok degerli vaktini ayirarak kurumumuzu çok iyi bir noktaya getirdi. Bu bir bayrak yarisi. Bugünden itibaren de biz MEGEM’i daha da ileri boyutlara tasimak için çalisacagiz. Bugün 27’nci dönem mezunlarimizi veriyoruz. 18 kursiyerimiz CNC Tezgâh Operatörlügü, 15 kursiyerimiz Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlügü ve 9 kursiyerimiz ise Kaynak Teknolojileri Alaninda egitim gördü. Toplamda ise 42 kursiyerimiz egitimlerini tamamlayarak bugün mezun oluyor. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dedigi gibi memleketimizin muasir medeniyetler seviyesine çikartmamiz gerekiyor. Bunu yapabilmemiz için mesleki egitim ve sanayinin gelisimi çok önemli. Sanayi sektöründe çalismak özveri ve sabir ister. Sanayide gelismisligi saglayabilmek için de nitelikli ve gelismis is gücüne ihtiyaç var. Bu kurum sayesinde sizler bu yeteneklere sahip olarak is hayatina atilacaksiniz. Hepinize is hayatinda basarilar diliyorum. MEGEM’in kapisi sizlere her zaman açik” diye konustu.

MEGEM’in Eskisehir Organize Sanayi Bölge Müdürlügü’nün vizyonu dogrultusunda kurulan, hem sosyal paylasimlar yapilan hem de mesleki yeterliligi olmayan gençleri meslek sahibi yapan çok degerli bir kurulus oldugunu aktaran Genel Müdür Vekili Rahmi Özyigit, rekabetin temelinde is gücünün yattigini, insan kaynaginin nitelikli olmasi gerektigini ve gençleri nitelikli olarak yetistirmeyi amaçladiklarini ifade etti.

Konusmalarin ardindan CNC Tezgâh Operatörlügü, Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlügü ve Kaynak Teknolojileri Alaninda egitim gören 42 kursiyere sertifikalari takdim edildi.
Kaynak: İHA