Günesli Havada Kartpostallik Kar Manzaralari

Zonguldak’ta yogun kar yagisinin ardindan açan günes Zonguldak-Ankara karayolunda adeta kartpostallik manzaralar olusturdu. Beyaz gelinligini giyen ormanlar havadan görüntülendi.

Günesli Havada Kartpostallik Kar Manzaralari
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün uyarilarinin ardindan geçtigimiz Cuma gecesi yogun sekilde yagan kar; yerini günesli havaya birakti. Sifir derecede seyreden hava sicakligi ise hafta sonu 3 dereceye kadar yükseldi. Kentin yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar kent merkezinde de yer yer 10 santimetreyi buldu. Devrek ilçesine bagli Egerci beldesi ise eksi 10 santigrat derece ile en soguk geceyi yasadi. Hafta sonu Zonguldak-Ankara karayolunda seyreden sürücüler ise günesle birlikte adeta kartpostallik manzaralar izledi.

Beyaz gelinligini giyen Zonguldak ormanlari, günesin de açmasiyla birlikte izleyenleri etkiledi. Dron ile havadan da görüntülenen karlar, günesle birlikte essiz manzaralar olusturdu. Öte yandan, kar yagisinin önümüzdeki hafta da etkili olmasi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlügü verilerine göre hava sicakliklarinin ise önümüzdeki hafta boyunca eksi 6 derece ile 0 derece arasinda olmasi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA