Donmak Üzere Olan Yasli Kadinin Ellerini Nefesiyle Isitan AFAD Görevlisi O Anlari Anlatti

Edirne’de kaybolan yasli kadini donmak üzereyken bulan AFAD görevlisi Seyda Bozdag, nefesiyle üsüyen kadinin ellerini isitmasiyla, ayni zamanda tüm Türkiye’nin de kalbini isitti.

Donmak Üzere Olan Yasli Kadinin Ellerini Nefesiyle Isitan AFAD Görevlisi O Anlari Anlatti
Geçtigimiz gün Edirne’nin Havsa ilçesine bagli Çukurköy köyünde yasayan 83 yasindaki Sabber Erdi’den haber alamayan yakinlari, köy halkinin da destegiyle civar bölgelerde arama tarama çalismalari yapmisti. Yasli kadini bulamayan yakinlarinin, jandarma ekiplerine basvurmasiyla AFAD ve jandarma ekipleri tarafindan köyde arama çalismalari yapilmasi neticesinde yasli kadin, köyden uzakta bir alanda bulundu.

Hava sicakliginin eksi 3 dereceye kadar düstügü bölgede kadin soguktan donmak üzereyken, AFAD personeli nefesiyle ve ellerini ovusturarak kadinin isinmasini saglayarak, tüm Türkiye’nin kalbini kazandi.

Hastaneye götürülen yasli kadinin saglik durumunun ise iyi oldugu belirtildi.

“Gerektiginde nefes ve can oluruz”

Gelen ihbar üzerine ekip arkadaslariyla bölgeye intikal ettigini ifade eden Seyda Bozdag, “Bölgede ayni zamanda jandarma ekipleri ve iz takip köpekleri de vardi. Hava sartlari ise eksilerdeydi. Tabi ki bizler de zamanla yaris içindeydik. Çünkü Sabber teyzeyi sag bulmamiz gerekiyordu. Daha önce de teyzemizin bir kayip vakasi olmustu. Bulundugu yakin yerlerde arama faaliyetlerimizi gerçeklestirdik. Belli bir süre sonra bölgeyi daralttik. En son olarak evinin yakinindan bulunan bir samanlik vardi. Oraya bakma ihtiyaci hissettim. O tarafa baktigimda Sabber teyzeyi gördüm. Çok üsüdügünden dolayi kendisini branda ile sarmisti. Hava eksi derecelerde oldugundan teyzemizin hipoderm geçirmemesi için ellerimle ellerini ovusturarak ve nefesimi vererek vücut isisini sabit tutmaya çalistim ve montum ile üzerini örtüm. Daha sonra gelen saglik ekibinin ilk müdahalesinin ardindan durumunun iyi oldugunu söyledi.

Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Biz AFAD ekibi olarak gerekirse nefes oluruz, gerekirse can oluruz” dedi.

Kaynak: İHA