Çöp Sisin Duayeni Hayatini Kaybetti

Cografi isaretli Ortaklar Çöp Sisi’nin duayeni olarak bilinen ve Ortaklar’in adini dünyaya duyuran “Sisçi Necati” lakapli Necati Karaman hayatini kaybetti.

Çöp Sisin Duayeni Hayatini Kaybetti


Aydin’in Germencik ilçesinin cografi isaret tesciline sahip lezzeti Ortaklar Çöp Sisi’ni ortaya çikaran “Sisçi Necati” lakapli Necati Karaman hayatini kaybetti. Çöp sisi ilk olarak tren ve karayolunda yapmaya baslayan ve Ortaklar Çöp Sisi’ni dünyaya tanitarak gastronomi literatürüne girmesini saglayan Karaman’in vefat haberi ilçe genelinde büyük üzüntüye sebep oldu. Yaklasik 1976 yilindan bu yana dededen toruna olarak yürütülen çöp sisin duayeni olarak bilinen Necati Karaman’in cenazesi ikindi namazina müteakip Hanim Camii’nde kilinacak cenaze namazinin ardindan Yeni Asri Mezarlik’a defnedilecek.

Duayen ismin vefati üzerine sosyal medya hesabindan taziye mesaji yayinlayan Germencik Belediye Baskani Fuat Öndes ise paylasiminda, “Gastronomi literatüründe yerini alarak ilçemizin adini ülkemize ve dünyaya duyuran Ortaklar Çöp Sisin duayen ustalarindan Sisçi Necati lakapli, Necati Karaman’in vefatini büyük bir üzüntüyle ögrendim. Merhuma yüce Allah’tan rahmet diliyor, ailesi, sevenleri ve bütün Ortaklar Çöp Sis esnafina taziyelerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA