Çatilarda Tehlike Saçan Buz Kütleleri Temizlendi

Bayburt’ta kar yagisinin ardindan etkili olan soguk hava, binalarda buz sarkitlari olusturdu. Tehlike saçan buz kütleleri itfaiye ekiplerince temizlendi.

Çatilarda Tehlike Saçan Buz Kütleleri Temizlendi
Kis aylarinin en büyük tehlikelerinden birisi olan buz sarkitlari, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci’nin talimatiyla, itfaiye ekipleri tarafindan önlemler alindiktan sonra temizleniyor. Hava sicakliginin sifirin altinda eksi derecelere düsmesi nedeniyle çatilarda olusan ve tehlike arz eden buz sarkitlarini temizlemek için ekipler yogun mesai harciyor.

Yayalarin sikça kullandigi ve araç trafiginin yogun oldugu bölgelerde sürücüler ve vatandaslar için tehlike olusturan buz sarkitlarina müdahale eden Itfaiye Müdürlügü ekipleri, ara sokak ve mahalle aralarinda bulunan sarkitlari da vatandasin istegi ve talebine göre temizliyor. Can ve mal kaybi yasanmamasi için çaba sarf eden itfaiye ekipleri, Cumhuriyet caddesi basta olmak üzere, islek sokak ve caddelerde buz sarkitlari bulunan binalari birer birer temizledi.

Öte yandan, Bayburt Belediyesi binalarin alt kisimlarina ’Dikkat Saçak Altindan Geçme’ uyari tabelalari koyarak vatandaslara hatirlatmalarda bulunuyor.
Kaynak: İHA