Berdan Mardini'yi Dolandirmaya Çalistigi Iddia Edilen Futbolcu Hakim Karsisinda

Türkücü Berdan Mardini’yi yardima muhtaç bir aile için destek isteyerek dolandirmaya çalistigi iddia edilen futbolcu Tolgahan Nurhak’in yargilanmasina baslandi. Durusmada Nurhak, “Milyonluk sözlesmeye imza atiyorum, dosyada geçen para 10 bin lira” dedi.

Berdan Mardini'yi Dolandirmaya Çalistigi Iddia Edilen Futbolcu Hakim Karsisinda
Türkücü Berdan Mardini’yi yardima muhtaç bir aile için 10 bin lira isteyerek dolandirmaya çalistigi iddiasiyla hakkinda “banka veya kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle dolandiriciliga tesebbüs” suçundan 10 yil hapis talebiyle iddianame hazirlanan futbolcu Tolgahan Nurhak ilk kez hakim karsisina çikti. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nin yetkisizlik karariyla Gaziantep’e gönderdigi iddianame, Gaziantep 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk durusmada futbolcu Tolgahan Nurhak hazir bulunurken, türkücü Berdan Mardini ve avukati durusmaya katilmadi. Kimlik tespitiyle baslayan durusmada söz alan futbolcu Nurhak, avukat tutmak istemedigini belirterek, savunmasini kendisinin yapacagini söyledi.



“Berdan Mardini’nin parasina ihtiyacim yok”

Iddianamede belirtilen telefon numarasini çok kullanmadigini aktaran Nurhak, olayin Gaziantep’te gerçeklestigi tarihte kendisinin sözlesmesi geregi Sanliurfa’da bulundugunu paylasti. Bu olayi kendisini çekemeyen kisilerin yapmis olabilecegini belirten Nurhak, “Benim futbolcu olarak paraya ihtiyacim yok. Berdan Mardini’nin de parasina ihtiyacim yok. Gerek transfer olacagim kulüp gerek kiz arkadasim önünde utanç verici bir durum içine düstüm. Ben Berdan Bey’e de menajerim araciligiyla ulastim. Kendisi benim samimiyetime inanarak sikayetini geri çekecegini söylemisti. Telefonumu kaybettigim dogrudur. Ancak kaybettigim telefonu çok önemsememistim. IBAN numarama nasil ulasildigini bilmiyorum. Suçsuzum, beraatimi talep ederim” ifadelerini kullandi.

Mahkeme eksik hususlarin giderilmesine karar vererek durusmayi ileri bir tarihe erteledi.

“Milyonluk sözlesmeye imza atiyorum, dosyada geçen para 10 bin lira”

Durusmanin ardindan açiklama yapan futbolcu Tolgahan Nurhak, olayin Karbel Karaköprü Belediyespor’a transfer olduktan bir ay kadar sonra yasandigini söyledi.

Kendisinin de bu durumdan 7 ay sonra haberdar oldugunu kaydeden Nurhak, “Bir futbolcunun adinin dolandiricilik dosyasina karismasi gerçekten üzücü bir durum. Ancak yapmadigim bir seyi yapmisim gibi gösterdiler. Yargilama sonucunda beraat edecegimi biliyorum. Iki telefon kullaniyordum. Birini kaybettim ancak pesine düsmedim. Maddi yönden güçlü oldugum bu durumu umursamadim. Sözlesmem geregi ben Sanliurfa’dayken bu olay Gaziantep’te yasaniyor. Yakin çevrem beni tanidigi için suçlamadi ama beni tanimayan insanlar yanlis tanidi. Berdan Bey’in avukatiyla da görüsüp iletisime geçtik. Zor günler geçirdim. Sakatligimin üzerine gelen bir durumdu. Biz milyonluk sözlesmelere imza atiyoruz. Dosyada geçen miktar 10 bin lira gibi basit bir para” diye konustu.



Davanin geçmisi

Türkücü Berdan Mardini’yi 11 Subat 2020 tarihinde arayan bir kisi, kendisini Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun yegeni olarak tanitti. Gaziantep’te yasayan durumu iyi olmayan bir aile için yardim topladiklarini aktaran sahis, diger ünlülerin de destek verdigi kampanya için Mardini’den 10 bin lira para talep etti. Parayi ödemeyi kabul eden Mardini, sahsin gönderdigi mesajlardan süphelendi. Savciliga basvurarak sikayetçi olan Mardini’nin sikayetinin ardindan Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi sorusturma baslatti. Baslatilan sorusma kapsaminda Mardini’yi arayan numara ile gönderilen IBAN’in o dönem Karbel Karaköprü Belediyespor’da forma giyen futbolcu Tolgahan Nurhak’a ait oldugu belirlendi.

Sikayetle ilgili savunmasi alinan futbolcu Nurhak, bahse konu telefon hattini kaybettigini belirterek, üzerine atili suçlamayi kabul etmedi. Bassavcilik tarafindan hazirlanan fezleke yetkisizlik karariyla sanigin yerlesim yeri olan Gaziantep’e gönderildi. Gaziantep Cumhuriyet Bassavciligi’nin hazirladigi iddianame de Gaziantep 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.
Kaynak: İHA