Battalgazi'deki Gençlik Yatirimlari Göz Kamastiriyor

Malatya’nin Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, gençlerin sportif ve sosyal faaliyet alanlarinin yayginlastirilmasi için toplam 25 milyonluk gençlik ve spor yatirimini ilçeyle bulusturmayi basardi.

Battalgazi'deki Gençlik Yatirimlari Göz Kamastiriyor
Medeniyetlerin besigi, hem insani hem tabiatiyla göze çarpan Battalgazi ilçesi, gençlik ve spor yatirimlari ile daha modern ve daha güzel bir görünüme kavusuyor. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimati ve ‘Gençlige Yatirim, Gelecege Yatirimdir’ düsturuyla hareket eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Gençlik ve Spor Bakanligi isbirligi ile 25 milyonluk dev yatirimi ilçeyle bulusturmayi basardi. Gençlerin sportif ve sosyal faaliyet alanlarinin yayginlastirilmasi için Gençlik Merkezleri, Selçuklu Mahallesine Futbol sahasi, Basharik Mahallesine futbol ve basketbol sahasi, Hatunsuyu Mahallesine basketbol sahasi, Haniminçiftligi Mahallesine basketbol sahasi, Çösnük Mahallesine iki adet tenis kortu ve Göztepe mahallesine yari olimpik yüzme havuzunun yapimina 2021 yilinda baslandi. Gençlerin sportif ve sosyal faaliyet alanlarinin yayginlastirilmasi için 1 yil gibi kisa bir zaman zarfi içinde ilçedeki gençlik ve spor yatirimlarini tamamlayan Battalgazi Belediyesi, yaptigi yatirimlar ile gençlere büyük katki sunarken, ilçedeki vatandaslardan da büyük takdir topladi.

Selçuklu ve Basharik’a futbol sahasi

Selçuklu Mahallesi’nde 4 bin 255 metrekare alana sahip parkin içerisine 40 metre uzunlugunda ve 20 metre eninde futbol sahasi ve çevre düzenlenmesi çalismasi gerçeklestirilirken, Basharik Mahallesinde 4 bin 692 metrekare alana sahip Sehitler Parki içerisine 40 metre uzunlugunda ve 20 metre eninde futbol ve basketbol sahalari yapiminin yani sira mevcut basketbol sahasinda da yenilenme çalismasi yapildi.

Hatunsuyu ve Haniminçiftligi’ne basketbol sahasi

Hatunsuyu Mahallesinde bin 390 metrekare alana sahip parkin içerisine 26 metre uzunlugunda ve 15 metre eninde Basketbol sahasi, çevre düzenlenmesi ve oyun alanlari yapilirken, Hanimin Çiftligi Mahallesinde ise 850 metrekare alana sahip parkin içerisine 26 metre uzunlugunda ve 15 metre eninde basketbol sahasinin yapimi tamamlanarak gençlerin ve çocuklarin istifadesine sunuldu.

Çamurlu mahallesine 2 adet tenis kortu ve basketbol sahasi

Çamurlu mahallesinde bulunan Battalgazi Belediyesi Sosyal Yasam Merkezi’nin yan kisminda bulunan 2 bin 500 metrekare alan içerisinde yapimi tamamlanan 2 adet Tenis kortu ve 1 adet Basketbol sahasinin çalismalari tamamlanarak gençlerin istifadesine sunuldu.

Yari olimpik yüzme havuzu açilis için gün sayiyor

Göztepe Mahallemizde bulunan 5 bin 752 metrekare alan içerisine bin metrekare oturum alani ve bin 700 metrekare kapali alani olan Kapali Yari Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’nde son rötuslar yapiliyor. Içerisinde ofis, dus, giyinme odasi teshin merkezi havalandirma tesisat odasi, antrenör odasi, 40 araçlik açik otopark, çocuk oyun alanlari yürüme alanlari, spor aletleri ve mini bir kafeteryanin bulunacagi tesiste iç tefrisat çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan gençlerimize hizmetine sunulacak.

Orduzu ve Haniminçiftligi’ne gençlik merkezleri

‘Battalgazi’de yarinlar çok daha genç olacak’ düsturuyla çalismalarini gece gündüz sürdüren Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatlariyla eski Haniminçiftligi Belediye binasinin yeri Gençlik Merkezi’ne dönüstürülürken, bir adet Gençlik Merkezi’de Orduzu Mahallesinde insa edildi. Haniminçiftligi Gençlik Merkezi gençlerin istifadesine sunulurken, Orduzu mahallesinde bulunan Gençlik Merkezi’de açilis için gün sayiyor.
Kaynak: İHA