Balikesir'de Sahipsiz Köpekler Keçileri Parçaladi

Yurdun degisik yerlerinde basibos köpekler özellikle çocuklara zarar verirken, bu defa da Balikesir’in Burhaniye ilçesinde keçiler zarar gördü. Ilçenin kirsal Çalli Mahallesi’nde gece saatlerinde agila giren 3 köpek, 8 keçiyi telef ederken, 6 keçiyi de yaraladi.

Balikesir'de Sahipsiz Köpekler Keçileri Parçaladi
Ilçe merkezine 9 kilometre uzakliktaki Çalli Mahallesi’nde Muhtar Hüseyin Özen’in agilina gece saatlerinde giren köpekler 8 keçiyi telef ederken, 6 keçiyi de çesitli yerlerinden yaraladi. Sabah saatlerinde agila gelen Hüseyin Özen, büyük üzüntü yasarken, önlem alinmasini istedi. Ihbar üzerine Çalli Mahallesi’ne gelen Belediye Saglik Isleri Müdürü Baris Hakan, Zabita Müdürü Yüksel Yüce ve Belediye Veterineri Emrah Güleç, olay yerinde inceleme yapti. Veteriner Emrah Güleç, yarali hayvanlari muayene etti.

Olay yerinde inceleme yapan Belediye Saglik Isleri Müdürü Baris Hakan, “Burhaniye Belediyesi olarak, Saglik Isleri Müdürlügü Veterinerlik birimi olarak Çalli Mahallemizde meydana gelen olaydan dolayi, Belediye olarak gerekli önlemleri alacagiz” dedi.

Muhtar Hüseyin Özen de, “Yillardan beri hayvancilik yapiyorum. Gece agila giren köpekler 8 keçimizi telef etti. 6 keçi de yaralandi. Bunun önleminin alinmasini istiyoruz Ben Çalli köyü muhtari olarak basibos köpeklerden zarar gördüm. Zararimiz büyük. Tam hayvanlari satacagim zaman köpekler zarar verdi. Önlem alinmasini istiyorum” dedi.

Muhtarin oglu Özgür Özen ise, “8 tane hayvanimiz telef oldu. Bunun için yetkililerden önlem alinmasini istiyoruz” dedi.

Damadi Recep Alici da, “Köpekler oglaklari ve keçileri telef etmis, çok üzgünüz. Bunun önlenmesini istiyoruz. Bugün bize yarin baska birilerine zarar vermesin. Yetkililerden bu konuda duyarlilik bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA