Balikesir'de Polisten 52 Sahsa Gözalti

Balikesir’de polis ekipleri il genelinde yaptiklari asayis ve uyusturucu operasyonlarinda toplam 52 sahsi gözaltina alirken, adli makamlara sevk edilen 15 sahis tutuklandi.

Balikesir'de Polisten 52 Sahsa Gözalti
Balikesir Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri genel güvenligi ve asayisi saglamak amaciyla, Altieylül, Karesi, Ayvalik, Bandirma, Balya, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Gönen Ilçelerinde yapilan çalismalarda çesitli suçlardan aranan 31 sahis gözaltina alinirken, adli makamlara sevk edilen 11 sahis tutuklandi. Yapilan aramalarda; 3 adet ruhsatsiz tabanca ve tabancalara ait 7 adet fisek, 2 adet ruhsatsiz tüfek ve tüfege ait 15 adet kartus ele geçirildi.

Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü görevlilerince, uyusturucu madde ticaretini, kullanimini ve sokak saticilarinin faaliyetlerini önlemeye yönelik olarak Il Merkezi, Bandirma, Ayvalik ve Burhaniye Ilçelerinde yapilan 10 ayri çalismada 21 sahis gözaltina alinirken, “uyusturucu madde imal ve ticareti” suçundan adli makamlara sevk edilen 4 sahis tutuklandi. 1 sahis Adli Kontrol Karari ile, yakalanan 16 sahis ise haklarinda yapilan islemlerin akabinde serbest birakildi.

Olaylarla ilgili yapilan aramalarda; 22,24 gram metamfetamin maddesi, 115,89 gram esrar, 0,98 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi,

81 adet sentetik ecza hapi, 2 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsiz tabanca ve 9 adet fisek, 11 adet uyusturucu madde içiminde kullanilan aparat ele geçirildi.
Kaynak: İHA