Aynalikavak Sohbetlerinin Mart Ayi Onur Konugu Akdere Oldu

Adapazari Belediyesi Kültür Sanat Etkinliklerinin sevilen programlarindan Aynalikavak Sohbetlerinin Mart ayi onur konugu, Makine ve Kimya Endüstrisi Genel Müdürü Yasin Akdere oldu. Akdere hemserileri ile bulusmasinda, çocukluk anilarini, mesleki tecrübelerini ve Türk Savunma Sanayiinin basarilarini anlatti.

Aynalikavak Sohbetlerinin Mart Ayi Onur Konugu Akdere Oldu
Adapazari Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü tarafindan düzenlenen Kültür Sanat Etkinlikleri kapsaminda Aynalikavak Sohbetleri’nin Mart ayi programi gerçeklestirildi.

MKE Genel

Müdürü Yasin Akdere’nin tesrifleri ve Safa Polat’in moderatörlügünde gerçeklestirilen programin ev sahipligini Adapazari Belediye Baskani Mutlu Isiksu yaparken, programa ayrica, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, önceki dönem Eskisehir Valisi Özdemir Çakacak, Adapazari Belediye Baskan Yardimcilari ve meclis üyeleri, Muhasebeciler Odasi Baskani Ertugrul Kocacik, ASKF Baskani Yasar Zimba, Muhtarlar Federasyonu Baskani Erdal Erdem, STK Temsilcileri ve Enver Toçoglu basta olmak üzere Akdere’nin dostlari ve sevenleri katildi.

Büyük bir heyecan ve mutlulukla memleketine geldigini aktaran MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, programi düzenleyen Adapazari Belediye Baskani Mutlu Isiksu’ya tesekkür etti. Akdere, “Kiymetli hemsehrilerimi ve dostlarimi bir arada görmek beni çok mutlu etti, Adapazari’nin bir evladi olmakla gurur duyuyorum. Sehrimden aldigim ilhamla ülkemde ve yurtdisinda büyük basarilar bana nasip oldu. Her zaman destekçim oldular, Allah hepsinden razi olsun” dedi.



“Hatiralarini anlatti”

Adapazari hatiralarini katilimcilarla paylasan Akdere, “Sehrimden herkesle irtibatim devam ediyor. Mümkün oldugunca hatiralarimizi konusuyoruz. Sehrimizin yagmurlarinda islanmak, mahalle kültürü ile büyümek, simsicak komsuluk iliskileri, ekmegimizi, dertlerimizi, bisikletlerimizi, televizyonlarimizi paylasmak bambaska bir duyguydu. Dijitallesme bizi bir nebze birbirimizden uzaklastirdi ancak sehrimizin sicakliginin, Türk insaninin dayanisma ve birbirimize sahip çikma degerinin korunarak devam edecegine inaniyorum” diye konustu.



“Hizla ilerliyoruz”

Mesleki tecrübelerini ve yurtdisi deneyimlerini aktaran Yasin Akdere, özel sektördeki basarilardan sonra MKE Genel Müdürlügü teklifiyle bürokrasiye geçtigini belirterek, “Devletimiz olmadan bir hiçiz. Sanli bayragimiz, devletimiz, milletimiz, ezanimiz degerlerimiz olmazsa olmayiz. Bizim bizden baska kimsemiz yok. Gönlümüz genistir evet çok misafirperveriz, ensar olmanin kiymetini iyi biliriz ancak bizim gidecek baska hiçbir yerimiz yok. Imalati harbiye, milli duygularimiz, sehit ve gazilerimizin, ecdadimizin hizmetlerini hissetmek, o serefe nail olmak bambaska bir motivasyondu. Cumhurbaskanimizin “Yapilmayani yapacaksiniz” talimati bizim için çok kiymetliydi. Otomotiv sektöründe savunma sektörüne geçerek, takim arkadaslarimla birbirimize destek olarak kisa sürede entegre olduk ve hamdolsun hizla ilerliyoruz” seklinde konustu.



“Yapilmayani yapmayi seviyoruz”

Akdere konusmasinin devaminda, “Bizim kendi degerlerimizin farkinda olmamiz gerekiyor. Biz millet olarak sorumluluk almayi, hizli hareket etmeyi, yapilmayani yapmayi inanin seviyoruz. Burada özgüven çok önemli. Cumhurbaskanimiz bizlere özgüven asiliyor. Ülkemiz adina ilklere imza atmayi sürdürüyoruz. Savunma sanayiinde müthis bir ilerleme kat ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Akdere’ye tesekkür ettiler”

Programin sonunda Adapazari Belediye Baskani Mutlu Isiksu, Akdere’ye tesekkür ederek plaket ve hediye takdiminde bulundu. Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ise, sehrin degerlerinin hemsehrileri ile bulusturulmasindan duydugu memnuniyeti ifade ederek programi tertip eden Baskan Mutlu Isiksu ve ekibine tesekkür etti.
Kaynak: İHA