Aksu'da Hem Ögrenciler Hem De Üreticiler Kazanacak

Antalya Aksu Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün hayata geçirdigi proje ile Aysel Akin-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri meslegi uygulamali ögrenecek. Hem ögrencilerin hem üreticilerin kazanmasi hedeflenen proje için ilk imzalar atildi. Ilçe Milli Egitim Müdürü Yakup Hoplar, "Amacimiz çocuklarimizi kaliteli bir birey olarak yetistirmek ve okulunu bitirdikten sonra da kendi isini kuracak ve en iyi yapacak sekilde egitmek” dedi.

Aksu'da Hem Ögrenciler  Hem De Üreticiler Kazanacak
Antalya’nin Aksu ilçesinde Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yeni bir projeye imza atildi. Tarim Lisesi ögrencilerinin meslegi uygulamali olarak ögrenmesinin hedeflendigi proje için Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve üreticiler bir araya geldi. Aksu Çamköy Mahallesinde düzenlenen imza protokolüne Aksu Ilçe Milli Egitim Müdürü Yakup Hoplar, Aysel Akin- Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tülay Ates ve BIONAT Tarim Peyzaj üreticisi Bilal Kiliçarslan katildi.

Hem ögrencilerin hem de üreticilerin kazanmasi hedeflenen proje kapsaminda ögrenciler meslegi uygulamali olarak ögrenecek, üreticiler ise ögrencilerin is gücünden yararlanacak. Ögrencilerin maaslari ve sigortalari ise devlet tarafindan ödenecek.

“Hem is kismi hem okul kismi ikisi beraber gidecek”

Projenin detaylarina dair bilgiler veren Aksu Ilçe Milli Egitim Müdürü Yakup Hoplar, “BIONAT Firma Yetkilisi Bilal Kiliçarslan ile birlikte okulumuzdaki ögrencilerin daha iyi yetismesine yönelik is birligi protokolleri yapacagiz. Ögrencilerimiz stajini bu firmamizda yapacak. Özellikle Antalya’mizda süs bitkileriyle ilgili gelismis firmalarimizdan bir tanesi. Burada mühendislerimiz var. Bizim ögrencilerimizin buradan alabilecegi çok önemli seyler var. Haftanin belirli günlerinde buraya gelecekler ve okulu bitirdikten sonra da Bilal Kiliçarslan ögrencilerimize yönelik burada is imkani sunacak. Yani hem is kismi hem okul kismi ikisi beraber gidecek” ifadelerini kullandi.

“Ögrencilerimizin kendi is yerlerini açmalarini saglamaya yönelik is birligi protokolü yapiyoruz”

Projenin devlet tarafindan destelendigini vurgulayan Yakup Hoplar, “Ayni zamanda çiraklik olarak dedigimiz MESEM’lerdeki (Mesleki Egitim Merkezi) egitimdeki ögrencilerimizi ve burada çalisan isçilerimizi MESEM’lere kayit ediyoruz. Haftanin dört günü burada çalisiyor. Ayni zamanda devletimiz de onlarin 3’te 1 maasini veriyor. Bin 300 TL’ ye yakin. On ikinci siniflarda yüzde 50’sini veriyor. Yani 2 Bin TL para veriyor. Devlet ayni zamanda sigortasini da yapiyor. Hem sirket sahiplerimize, isverenlerimize destek vermis oluyoruz hem de ögrencilerimizin daha iyi yetismesi, ileriki zamanlarda bu isi ögrendikten sonra kendi is yerlerini açmalarini saglamaya yönelik is birligi protokolü yapiyoruz. Bu bizim için çok önemli” seklinde konustu.



“Amacimiz kendi isini en iyi yapacak sekilde egitmek”

Projenin amacinin ögrencileri kendi isini en iyi yapacak sekilde egitmek oldugunu belirten Hoplar, “Buradaki mühendis arkadaslarimizi da okulumuza davet edecegiz. Okulda seminerler verecegiz. Onlarla toplantilar yapacagiz. Amacimiz çocuklarimizi kaliteli bir birey olarak yetistirmek ve okulunu bitirdikten sonra da kendi isini kuracak sekilde, kendi isini en iyi yapacak sekilde egitmek” diye konustu.

Aysel Akin- Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarim Lisesi) Müdürü Ates ise, “Lise tarim bölümünde 30 ögrenci 18 isletme, çirakli MESEM grubunda 5 ögrenci 5 isletme olmak üzere tarimla ilgili 23 ulusal, uluslararasi ve yerel faaliyette bulunan isletmelerde ögrencilerimiz staj yapiyor” dedi.

Kaynak: İHA