Akilli Bisiklet Paylasim Sistemi Yogun Ilgi Gördü

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Ankara’da Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi’nde Kayseri Büyüksehir Belediyesi Ulasim A.S. tarafindan gelistirilen Akilli Bisiklet Paylasim Sistemi KAYBIS’i ilgiyle inceledi.

Akilli Bisiklet Paylasim Sistemi Yogun Ilgi Gördü
Ankara’da düzenlenen Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi’nde Kayseri Büyüksehir Belediyesi istiraki olan Kayseri Ulasim A.S tarafindan gelistirilen Akilli Bisiklet Paylasim Sistemi katilimcilarin ilgi odagi oldu ve begeni topladi. Türkiye’deki ve dünyadaki akilli hareketlilik ve ulasimin dijitallesmesi alanindaki projelerin konusuldugu SUMMITS 3. Uluslararasi Akilli Ulasim Sistemleri Zirvesi’nde Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kayseri Akilli Bisiklet Sistemi’nin tanitildigi standi ziyaret etti ve sistem hakkinda bilgiler aldi. Kayseri Ulasim A.S. öz kaynaklari ile gelistirilen ve üretilen Akilli Bisiklet Paylasim Sistemi hakkinda Bakan Karaismailoglu ve beraberindeki heyete bilgilendirme yapildi. Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, KAYBIS’i ilgiyle inceledi. Kayseri Ulasim A.S. bu bilgi ve birikimi ile KAYBIS’i 7 farkli sehre de sunmaya devam ediyor. Kayseri halkinin da 11 yildir hizmetine sunulan ve büyük begeni toplayan Akilli Bisiklet Sistemi Kayseri Ulasim A.S. tarafindan bugüne kadar Mugla, Gaziantep, İçel, Malatya, Yozgat, Kilis ve Aksaray olmak üzere 7 kente daha kurulumu yapilip, teslim edildi.

Son proje olan Aksaray Akilli Bisiklet sistemi Türk Telekom-Kayseri Ulasim A.S. isbirligi ile hizmete alindi. Akilli Bisiklet Sistemi kullanicilari mobil uygulama üzerinden bisiklet kiralama, kullanim geçmisi takibi, kalori hesabi, en yakin bos ve dolu park noktalarinin tespiti gibi birçok özelligi bir arada kullanirken, park üniteleri üzerinde bulunan QR kodu mobil uygulamaya okutarak veya sisteme entegre olan Toplu Ulasim karti ile bisiklet kiralama islemi de yapabiliyor.
Kaynak: İHA