Genç Çift, Yelkenliyle Dünya Turuna Çikmaya Hazirlaniyor

Samsunlu çift, 12 metrelik yelkenli tekneleriyle yaklasik 7 yil sürecek dünya turuna çikmak için hazirlaniyor.

Genç Çift, Yelkenliyle Dünya Turuna Çikmaya Hazirlaniyor
2013 yilinda evlenerek hayatlarini denize adayan Özlem Ulubay Sahin ve Özkan Sahin çiftçi, 12 metrelik yelkenli tekneleriyle dünya turuna çikmaya hazirlaniyor. Gürcistan’dan Suriye’ye yelkenliyle yolculuk eden en genç Türk çifti unvanina sahip Sahin çifti, yaklasik 7 yil sürecek yolculuk öncesi son hazirliklarini yapiyor.

Tekneyle ilk seyahatlerini Yunanistan’a yaptiklarini ifade eden Özlem Ulubay Sahin, simdiki seyahatlerinde 3 kitayi geçmeye hazirlandiklarini ve ekvator çizgisinden ilerleyerek ‘Klasik rota’ olarak bilinen rotadan seyir edeceklerini kaydetti.



Evlilik sonrasi teknede yasiyorlar

Evlilik sonrasi Bodrum’a yerlesme plani yaptigini belirten Özkan Sahin, “Evlendikten sonra teknemizle yakin yerleri kesfetmeye basladik. Ardindan esimin de bu konuda çok hevesli oldugunu fark ettikten sonra tüm Türkiye kiyilarini gezme karari aldik. Süreç böyle ilerlerken teknemize, denize, dogaya o kadar baglandik ki teknemizi evimiz haline getirdik. 9 yildir teknede yasiyoruz. Hayatimizin tam merkezine yerlestirdigimiz teknemizle koy koy, sehir sehir, ülke ülke geziyoruz” diye konustu.



“Kültür elçiligi görevini üstleniyoruz”

Tekneyle yapilan seyahatlerin dogayi kesfetmek için büyük bir imkan oldugunu vurgulayan Özlem Ulubay Sahin, “Gittigimiz her bölgenin yöresel ürünlerini tadiyoruz, tarihini ögreniyoruz, insanlariyla sohbet ediyoruz, kültürlerine hakim oluyoruz. Ayni sekilde onlarda bizleri taniyarak, bizlerle sohbet ederek Türk kültürünü ögrenmis oluyorlar. Teknemizde misafir olarak agirladigimiz kisilere özellikle Samsun bölgesinin yöresel yemeklerinden ikram ediyoruz. Böylece kültür elçiligi görevini üstleniyoruz” ifadelerini kullandi.

Istanbul’da araç kullanmak daha riskli

Okyanuslarda gerçeklesecek yolculuk dolayisiyla yakin çevrelerinin bu duruma olumsuz yaklastiklarini söyleyen Sahin çifti, açiklamasini söyle devam etti:

“Yelkenliyle gerçeklestirecegimiz yolculuk dolayisiyla çevremizdekiler ‘ne gerek var?’ seklinde yaklasimlarda bulunuyor ancak bu tutkuya kapilan bir insanin bu maceradan uzak durmasi mümkün degil. Özellikle okyanusun tehlikeli oldugunu ifade edenler var ama bize göre Istanbul’da araç kullanmak seyahatimizden daha risklidir.”

Dogayi kesfederken ayni zamanda çevre temizliginin de atlanmamasi gereken bir faktör oldugunun altini çizen Sahin çiftçi, yelkenliyle yaptiklari seyahatlerin sifir emisyon salinimi gerçeklestirdigi için tercih ettiklerini dikkati çekti.
Kaynak: İHA