'Yarasiz Saglik' Projesinin Egitimleri Tamamlandi

Manisa Il Saglik Müdürlügü tarafindan hazirlanan ve Zafer Kalkinma Ajansi tarafindan 2021 Teknik Destek programi kapsaminda desteklenmeye hak kazanan, ‘Yarasiz Saglik’ Projesi, 09-11 Mart tarihleri arasinda Merkezefendi Devlet Hastanesinde gerçeklestirildi. Egitim sonunda katilimcilara sertifikalari düzenlenen törenle verildi.

'Yarasiz Saglik' Projesinin Egitimleri Tamamlandi
Proje kapsaminda Manisa Il Saglik Müdürlügüne bagli 15 kamu hastanesinin evde saglik hizmetleri, palyatif servisleri ile diyabet egitim hemsirelerinin ‘Akut ve Kronik Yara Bakimi’ konusunda, Aydin Andan Menderes Üniversitesi Akademisyenlerinden Doç. Dr. Rahsan Çam, Ars. Gör. Dr. Büsra Sahin tarafindan verilen teknik ve uygulamaya yönelik bilgiler, katilimcilara interaktif olarak sunuldu. Egitmenlerden alinan kronik yara bakimi konusunda güncel bilgilerle katilimcilarin mesleki tecrübe paylasiminin yapildigi egitim sonunda Manisa Il Saglik Müdürü M. Emre Erkus, egitimi veren akademisyenlere plaket ve tesekkür belgelerini takdim etti. Bu tarz spesifik egitimlerin mesleki hayata katkisinin önemini vurgulayan Erkus, yara bakimi konusunda uzmanlasmis saglik personelinin yasli bireylerle, yataga bagimli-engelli bireylere sunulan saglik hizmet kalitesinin daha kapsamli sürdürülebilir ve kaliteli olarak sunulmasina katki saglayacagini belirtti.

Egitim bitiminde düzenlenen törenle palyatif servisleri, evde saglik birimleri, diyabet egitim birimlerinden katilim saglayan saglik personellerine sertifikalari Merkezefendi Devlet Hastanesi idarecileri tarafindan takdim edildi.
Kaynak: İHA