Saglik Bakani Koca Açiklamasi '10 Bin Sözlesmeli Saglik Personeli Ve 10 Bin Sürekli Isçi Alimi Yapacagiz.'

Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca, 10 bin sözlesmeli saglik personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli isçi kadrosu için Cumhurbaskanliginca açiktan atama izni verildigini açikladi.

Saglik Bakani Koca Açiklamasi '10 Bin Sözlesmeli Saglik Personeli Ve 10 Bin Sürekli Isçi Alimi Yapacagiz.'


Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca, Cumhurbaskanligi tarafindan Saglik Bakanligina toplam 40 bin pozisyon veya kadro ihdasina iliskin yeni gelismeyi aktardigi bir yazili açiklama yapti.

Bakan Koca açiklamasinda, Cumhurbaskanligi tarafindan Saglik Bakanligina, 30 bini sözlesmeli saglik personeli, 10 bini de sürekli isçi olmak üzere toplam 40 bin pozisyon veya kadro ihdasi yapildigini ve ilk etapta bu sayinin 20 bin sözlesmeli saglik personeli aliminin gerçeklestirildigini hatirlatti.

Bakan Koca, açiklamasina söyle devam etti:

“Geriye kalan 10 bin sözlesmeli saglik personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli isçi kadrosu için Cumhurbaskanliginca açiktan atama izni verilmistir. Bu çerçevede, Bakanligimiz tasra teskilati hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanina göre ÖSYM tarafindan yapilacak merkezi yerlestirme ile 10 bin sözlesmeli saglik personeli alim sürecini baslatiyoruz. Brans dagilimlarini da içeren bilgiler, tercih kilavuzu hazirlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildi. 5 bin 175’i Hemsire, 800’ü Ebe ve 3 bin 293’ü Saglik Teknisyeni/Saglik Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalismaci, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelisimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Is ve Ugrasi Terapisti, Dil ve Konusma Terapisti, Perfüzyonist ve Saglik Fizikçisi unvanlarinda alim yapilacaktir.”

Açiklamasinda, Tercih Kilavuzu’nun ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayinlandiktan sonra adaylarin tercihlerini 15 Mart’tan itibaren yapabilecegi bilgisini veren Koca, “Duyurular, Bakanligimizin Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlügü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir. Ayrica temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakim ve onarim hizmetleri, soförlük hizmetleri ve klinik destek elemani olarak diger hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 bin sürekli isçi alimi yapilacaktir. Basvurular 15 Mart 2022 - 21 Mart 2022 tarihleri arasinda Türkiye Is Kurumu (ISKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapilabilecektir. Bu atamalarin vatandaslarimiza daha nitelikli saglik hizmeti sunulmasinda önemli katkilar saglayacagina inaniyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA