Öz Açiklamasi 12 Mart Destansi Bir Kurtulustur

AK Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz, 12 Mart Erzurum’un Düsman Isgalinden Kurtulusunun 104. yildönümü münasebetiyle yayimladigi mesajda, Anadolu topraklarinin sehit kanlariyla sulandigini söyledi.

Öz Açiklamasi 12 Mart Destansi Bir Kurtulustur
Erzurum’un düsman isgalinden kurtulusunun 104. yildönümünün kutlandigi bugünlerde yüz yil önceki acilarin bir kez daha hatirlanmasi gerektigini belirten AK Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz, “Vatani, bayragi ve kutsallari için canini vermekten çekinmeyen Anadolu insani, yüzlerce yil beraber yasadigi, milleti sadika olarak kabul ettigi Ermeniler tarafindan sirtindan vurulmus, düsmanligin en kahpe seklini en aci sekilde yasamistir.” dedi.

Türk ordusunun Erzurum’a girdigi 12 Mart 1918 tarihine kadar oluk oluk Müslüman kani akitildigini belirten Baskan Öz, mesajinda sunlari söyledi:

“Yakin zamana kadar hayatta olan görgü taniklarindan ve Osmanli Arsivlerindeki belgelerden ögrendigimiz katliamlarda kadin, erkek, çocuk, ihtiyar ayrimi yapilmadan binlerce Müslüman hayattan koparilmis, zulmün en alçakçasi Anadolu insanina reva görülmüstür. Görgü taniklarinin sahitlikleriyle açilan toplu mezarlarda bulunan objeler de soykirima ugrayanlarin Müslümanlar oldugunu ortaya koymustur. Bugün dünya genelinde dillendirilen Ermeni lobisi destekli soykirim yalani, Ermenilerin günahini örtmeye yetmez. Erzurum’da yüzlerce insanin yakildigi Ezirmikli ve Mürselpasa Konaklari, Alaca Köyü, Yesildere, Cinis ve Tekederesi gibi toplu mezarlar gerçegi haykirmaya devam edecektir. Yüz dört yil evvel yasanan bu katliamlari gelecek nesillere aktarmali ve tarih bilinci olusturarak düsmanin çirkin yüzü hafizalarda diri tutulmalidir. Bu bir intikam veya dis bileme degildir zira tarih bilinci olmayan milletler yok olmaya mahkumdur. Bu vesileyle Erzurum halkinin topyekün katliama ugramasini engelleyen Seyidof ve Azerbaycanli kardeslerimizin “Kardes Kömegi” adi altindaki yardimlarini da hatirlatmayi yararli görüyorum. Dogu’nun Fatihi Kazim Karabekir Pasa ve silah arkadaslari basta olmak üzere, ilimizin düsman isgalinden kurtarilmasi yolunda canlarini esirgemeyen tüm sehitlerimizi saygiyla ve rahmetle aniyor, Ermeni mezaliminde can veren tüm insanlarimiza Allah’tan magfiret diliyorum.”
Kaynak: İHA