Milli Sair Mehmet Akif Ersoy Aliaga'da Anildi

Türk milletinin bagimsizlik mücadelesinin simgesi Istiklal Marsi’nin yazari, Milli Sair Mehmet Akif Ersoy, Istiklal Marsi’nin kabulünün 101’inci yilinda Aliaga’da düzenlenen programla anildi.

Milli Sair Mehmet Akif Ersoy Aliaga'da Anildi
Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan organize edilen program Tüpras Halk Egitimi Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Programa Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Imir, Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdür Dr. Erdogan Akyüz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ile ögrenciler katildi.



“Istiklal marsimiz, istiklalimizin sembolü, istikbalimizin de teminati olmustur”

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla birlikte baslayan program Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdür Dr. Erdogan Akyüz’ün konusmasiyla devam etti. Akyüz, “Istiklal Marsimiz vatan, millet, bayrak ve Istiklal askinin ilmek ilmek dokundugu essiz bir eserdir. 724 siir arasindan seçilen marsimiz 12 Mart 1921’de birinci mecliste cosku, gurur ve heyecana sevk etmekle kalmamis ayni zamanda o günden bugüne bagimsizligimizin sembolü olarak milletimizin benliginde yerini almistir. Istiklal Marsimiz, istiklalimizin sembolü, istikbalimizin de teminati olmustur” dedi.

Günün anlam ve önemine iliskin gerçeklestirilen konusmanin ardindan Aliaga Alp Oguz Anadolu Lisesi Ögrencilerinin 12 Mart Istiklal Marsi’nin kabulü ile ilgili söz korosunun gerçeklestirdigi sunum izleyenlerden büyük alkis aldi. Program, çekilen hatira fotograflari ile son buldu.
Kaynak: İHA