Manisa Gençlik Ve Spor Il Müdürlügünden Kiz Ögrencilere Savunma Egitimi

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan “Güven Semsiyemi Olusturuyorum” projesi kapsaminda Manisa Celal Bayar Üniversitesinde (MCBÜ) ögrenim gören kiz ögrencilere savunma egitimi veriliyor.

Manisa Gençlik Ve Spor Il Müdürlügünden Kiz Ögrencilere Savunma Egitimi
Kiz ögrencilerin yasanabilecek siddete olayina karsi kendilerini savunabilmeleri amaciyla harekete geçirilen proje kapsamindaki çalismalar, Il Müdürlügü Antrenörü Serap Aydeniz gözetiminde tüm hiziyla devam ediyor. Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan baslatilan “Güven Semsiyemi Olusturuyorum” kapsaminda ögrencilere savunma egitimleri veriliyor. Verilen egitimlerle ilgili açiklamalarda bulunan Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk, projenin yararli olacagina inandiklarini söyledi.

Kadina siddetle mücadelede toplumun tüm bireylerinin üzerine düseni yapmasi gerektigini ifade eden Öztürk, "Uyguladigimiz projeyle kiz ögrencilerimizin disardan gelebilecek tehlikelere karsi kendilerini korumalarini amaçliyoruz. Kizlarimiz, ani saldirilara nasil müdahale edilmesi gerektigini hem teorik hem de uygulamali bir sekilde ögreniyor. Uzman egitmenlerimiz esliginde tüm tesislerimizle ögrencilerimizin yanindayiz. Toplumsal bilinç ve farkindalik açisindan projenin yararli geçecegine inaniyor, tüm ögrencilerimizi kurslarimiza bekliyoruz." dedi.

Kursta egitim almaya baslayan ögrenciler ise, proje sayesinde kendilerini daha özgüvenli hissettiklerini söyleyerek, Gençlik ve Spor Bakanligina destekleri için tesekkür etti.
Kaynak: İHA