Kepsut'ta Asi Projesi Hayata Geçiyor

Balikesir’in Kepsut ilçesinde hayvanciligin gelistirilmesi adina Kepsut Belediyesi ile Tarim ve Orman Il Müdürlügü arasinda küçük ve büyükbas hayvanlarin asilanmasina yönelik protokol imzalandi.

Kepsut'ta Asi Projesi Hayata Geçiyor
Imzalanan protokol geregi ilçedeki küçük ve büyükbas hayvanlara çesitli hastaliklara karsi toplamda 198 bin doz asi ücretsiz olarak yapilacak. Kepsut Belediye Baskani Ismail Cankul ilçedeki hayvanciligin gelismesi adina imzalanan protokolün üreticiler için sevindirici oldugunu söyledi.



Kepsut Belediyesi ile Tarim ve Orman Il Müdürlügü arasinda imzalanan protokol geregi ilçedeki çiftçi ve hayvan üreticilerine 65 bin doz sap asisi, 6 bin 500 doz sigir brucella asisi, 5 bin doz koyun-keçi brucella asisi, 60 bin doz küçükbas veba asisi, bin 500 doz kuduz asisi, 40 bin doz sigir LCD asisi ve 20 bin doz da koyun-keçi çiçek asisi ücretsiz olarak uygulanacak. Büyükbas ve küçükbas hayvanlara asi uygulamasi Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan yapilacak.

Cankul: Projelere imza atmaya devam ediyoruz"

Kepsut Belediye Baskani Ismail Cankul düzenlenen protokol imza töreniyle hayvan üreticilerine büyük yük olan asi konusunun çözüme kavustugunu söyledi.

Cankul, “Tarim ve Hayvancilik adina ilçemiz için önemli projelere imza atmaya devam ediyoruz. Asi projesi bugün Il Tarim Müdürlügümüz ile yapilan protokol ile hayata geçirildi. Söz verdigimiz gibi çiftçimize ve hayvan üreticilerimize Belediye olarak her türlü destek için çalismalarimiz devam edecek. Bu çalismalarimizda destegini esirgemeyen Balikesir Il Tarim Müdürümüz Sayin Erkan Alkan ve Ilçe Tarim Müdürümüz Sayin Faruk Öksüze tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA