Finansal Istikrar Komitesi, Üçüncü Kez Bakan Nebati Baskanliginda Toplandi

Finansal Istikrar Komitesi’nin 3. toplantisi, son haftalarda yasanan jeopolitik ve iktisadi gelismelerin Türkiye’nin finansal sistemine muhtemel yansimalarinin kapsamli sekilde ele alindigi gündemiyle Hazine ve Maliye Bakani Dr. Nureddin Nebati baskanliginda toplandi.

Finansal Istikrar Komitesi, Üçüncü Kez Bakan Nebati Baskanliginda Toplandi
Finansal Istikrar Komitesi’nin 3. Toplantisi bugün Istanbul’da Hazine ve Maliye Bakani Dr. Nureddin Nebati baskanliginda toplandi. Toplantida, son haftalarda yasanan jeopolitik ve iktisadi gelismelerin Türkiye finansal sistemine muhtemel yansimalari detayli sekilde irdelenecek ve finansal istikrarin korunmasi adina yapilan çalismalar ve muhtemel tedbirler masaya yatirilacak.

Bakan Nebati’nin baskanligindaki komite toplantisina, Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Murat Zaman, Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskani Ibrahim Senel, Merkez Bankasi Baskani Sahap Kavcioglu, Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Baskani Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK) Baskani Ali Fuat Taskesenlioglu, Sigortacilik ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu 2. Baskani Ali Ersoy, Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu Baskani (TMSF) Fatin Rüstü Karakas ve Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü Hakan Ertürk katildi.

Finansal Istikrar Komitesi üyelerinin yani sira toplantida Türkiye Varlik Fonu Yönetim Kurulu Baskan Vekili Erisah Arican, Türkiye Bankalar Birligi (TBB) Yönetim Kurulu Baskani Alpaslan Çakar, HalkBank Genel Müdürü Osman Arslan ile VakifBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih de yer aldi.
Kaynak: İHA