Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Gençlerimizi Ve Çocuklarimizi Camilere Yönlendirelim'

Diyanet Isleri Baskani Dr. Ali Erbas, gençlerin ve çocuklarin camilere yönlendirilmesi gerektigini vurgulayarak, “Iste burada, sehitler diyari, gaziler diyari Afyon sehrimizin Haci Mehmet Sayin Camii’nde de dini Islam’i en güzel olarak sahih bilgilere dayanarak ögrenmeye gayret edecegiz” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Gençlerimizi Ve Çocuklarimizi Camilere Yönlendirelim'
Afyonkarahisar’da bir dizi açilis ve ziyaret gerçeklestiren Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas programi kapsaminda ilik olarak Takva 4-6 Yas Kur’an kursunun açilisina katildi.

Daha sonra geçtigimiz aylarda ibadete açilan Haci Mehmet Sayin Cami’ne gelen Erbas, buradaki Kur’an kursunda egitim gören ögrencilerle bir araya geldi. Çocuklarla sohbet eden Erbas, hediyeler verdi. Kur’an Kursu’nun en küçük ögrencisi Muhammed Mustafa Kanat ile de sohbet eden Erbas, 4 yasindaki Muhammed Mustafa ile fotograf çektirdi.

“Dini Islam’i sahih bilgilere dayanarak ögrenmeye gayret edecegiz”

Daha sonra Camiye geçen Erbas burada Kur’an-i Kerim tilavetinin dinlenmesinin ardindan minbere çikarak Cuma Hutbesini okudu. Hutbe sonrasi bir de konusma yapan Erbas, “Afyonumuzun, sehitler ve gaziler diyari bu sehrimizin yeni bir camisini açmak için burada, bu camide, Cuma namazinda bulusmus durumdayiz. Haci Mehmet Sayin Camii hayirli olsun bütün gençlerimiz için, çocuklarimiz için bir sufle olsun. Bu cami bir mektep olsun. Insallah hocalarimiz mihrabinda, minberinde yapmis olduklari derslerle, hitabetleriyle camilerimizi sadece namaz kilinan bir yer degil, ayni zamanda dinimizin ögrenildi, Islam’in ilkelerinin, Kur’an-i Kerimin emirlerinin, yasaklarinin, ahlaki prensiplerinin ögrenildigi yerler olarak degerlendirmeye gayret edecegiz. Iste burada, sehitler diyari, gaziler diyari Afyon sehrimizin Haci Mehmet Sayin Camii’nde de dini Islam’i en güzel olarak sahih bilgilere dayanarak ögrenmeye gayret edecegiz. Gençlerimizi yönlendirelim, çocuklarimizi yönlendirelim, camilerimizi senlendirelim. Rabbim hayirli eylesin, emegi geçen herkesten razi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA