Baskan Akman'dan 'Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' Mesaji

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, ‘12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Akman'dan 'Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' Mesaji
Baskan Akman, mesajinda; milletimizin destansi kahramanligini, bagimsizlik askini, fedakarligini, birlik ve beraberligini anlatan Istiklal Marsi’nin Kurtulus Savasi döneminin adeta bir belgesi oldugunu söyledi.

Baskan Akman, “Milli Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah, bir daha bu millete Istiklal Marsi yazdirmasin’ temennisiyle kaleme aldigi, her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kitasinda cesaret ve kararlilik olan Istiklal Marsimiz; karanlik ufkun ardindan dogacak safagi bizlere müjdelemis, bu çerçevede bagimsizlik özlemimizi ateslemistir” dedi.

Isgalci kuvvetlere karsi verilen mücadeleye rehber olan Istiklal Marsimizin her bir satirinin büyük bir anlam ve öneme sahip oldugunun altini çizen Baskan Akman, “Milletimizin dini, bayragi ve topraklari ugruna baslattigi milli mücadeleden hareketle kaleme alinan ve aziz milletimizin içinde bulundugu durumu en dogru sekilde izah eden Istiklal Marsimizin ne zorluklar altinda yazildigi ve o dönemde milletimizin içerisinde bulundugu durumu unutmamamiz gerekir” ifadelerini kullandi.

“Istiklal ve özgürlügümüzden asla vazgeçmeyiz” diyen Baskan Akman, “Bu duygu ve düsüncelerle Istiklal Marsimizin kabulünün 101. yil dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaslarini, vatan sairi Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz sehitlerimizi sükran, rahmet ve saygiyla aniyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA