Bagcilar Belediyesi Karda Yiyecek Bulamayan Sokak Hayvanlarini Besledi

Istanbul’da yogun kar yagisi etkili olurken, Bagcilar Belediyesi ekipleri karda yiyecek bulamayan sokak hayvanlarini besledi.



Bagcilar Belediyesi Hayvan Barinma Müsahade ekipleri, karli ve soguk havalarda sokakta kalan can dostlarini unutmadi. Ekipler, ilçedeki birçok noktada sokak hayvanlari için belirli noktalara yiyecek birakti. Ayrica ekipler elleriyle sokak hayvanlarini besledi.

“Bununla birlikte günlük olarak yaklasik 30 ila 40 noktada besleme çalismasi yapiyoruz”

Bagcilar Belediyesi Hayvan Barinma Müsahade Merkezi birim sefi Veteriner hekim Yunus Giray Özarslan, “Meteorolojimizin ve Valiligimizin yapmis oldugu yogun kar yagisi uyarisina istinaden bizde Saglik Isleri Müdürlügü olarak gerekli tedbirlerimizi almis bulunmaktayiz. Hem yarali, hasta sokak hayvanlarimizin merkezimize nakli tedavileri ayni hizda devam ederken ayni zamanda yogun kar yagisi nedeniyle beslenmekte problem çeken sahipsiz sokak hayvanlarimizin da gidaya ve suya ulasmasi için ekiplerimizce yogun çaba sarf ediyoruz. Bununla birlikte Bagcilar’imizin içinde bulunan parklarimizda bahçelerimizde ya da sokak aralarinda sokak hayvanlarimizin beslenme için olusturulan odaklarinda bizde mama ve su takviyesi yaparak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bununla birlikte günlük olarak yaklasik 30 ila 40 noktada besleme çalismasi yapiyoruz. Yaklasik 15 civarinda mamamatigimiz var. Yine Bagcilar’da mamaya ulasamadigini düsündükleri hayvanlar olursa vatandaslarimizdan çagri merkezimize ulasmalarini ve o bölgedeki hayvanlara tarafimizca mama dagitilmasini saglayabilirler” dedi.

Kaynak: İHA