Kadinlarin Emekleri Bu Pazarda Görücüye Çikacak

Kadinlarin el emegi ürünlerinin satisa sunulacagi Kartepe Hanimeli Pazarinin açilisi yapildi.

Kadinlarin Emekleri Bu Pazarda Görücüye Çikacak
Kartepe Belediyesi tarafindan hizmete alinan Kartepe Hanimeli Pazarinin açilis töreni düzenlendi.

Törene; Kartepe Kaymakami Altug Çaglar, Belediye Baskani Mustafa Kocaman, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Koordinatörü Nihat Abis, Kartepe Muhtarlar Dernegi Baskani Hüseyin Türker, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, esnaf ve vatandaslar katildi.

Kadinlarin ticarete atilmasi için hayata geçirilen pazar, her çarsamba günü kurulacak.

Kartepe Hanimeli Pazarinin kadinlara hayirli olmasi temennisinde bulunan Baskan Kocaman, "Hanimeli pazari, bölgemize hizmet edecek çok önemli bir yerdir. Kadinlarimizin kendi emekleri ile ortaya koyduklari ürünlerin burada satisi yapilacaktir. Bu sayede ev ekonomisine katki saglayacaklar. Bundan sonraki ticari hayatlarinda baslangiç olacaktir. Burada 110 Kartepeli kadin tarafindan tezgah açildi. Çok basarili olacaklardir. Kartepeli kadinlarimiz çok beceriklidir. Her zaman kadinlarimizin yaninda olduk bundan sonrada olmaya devam edecegiz. Biz Kartepe Belediyesi olarak her zaman kadinlarimiza, onlarin emegine önem veren bir belediyecilik yapmaya çalisiyoruz. Buna benzer projeler ile kadinlarin daha fazla hayata katilimlarini saglamis oluyoruz" dedi.

Konusmalarin ardindan protokol tarafindan açilis kurdelesi kesildi. Açilis sonrasinda katilimcilar stantlari gezerek, kadinlardan bilgi aldi.
Kaynak: İHA