Yesilay Bes Farkli Bagimlilik Alaninda Mücadele Ediyor

Yesilay Afyonkarahusar Sube Baskani Nurullah Kaya, Yesilay olarak, alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji olmak üzere, bes farkli bagimlilik alaninda mücadele ettiklerini ifade etti.

Baskan Kaya Yesilay Haftasi nedeniyle bir mesaj yayinladi. Kaya, yasamin her alaninda bagimlilikla mücadelenin devam edecegini belirtti.

Türkiye genelinde 120 subesiyle çalismalarini sürdüren Yesilay’in, 95 Ülke Yesilayi ile bagimlilik alanindaki deneyimini uluslararasi arenada paylastigini kaydeden Nurullah Kaya, Yesilay’in bagimliliklardan uzak, iyi ve saglikli bir toplum için çalistigini belirterek açiklamasinda sunlari söyledi:

“Saglikli bir toplum için bagimliliklarin olusmadan önlenmesi, bireylerin küçük yaslardan itibaren iyi yasam aliskanliklari kazanmasi büyük önem tasiyor. Yesilay olarak biz de bu bakis açisiyla pek çok proje hayata geçiriyor; okul siralarindan itibaren çocuklara ve hangi yasta olursa olsun sagligin pesinden giden tüm insanlarimiza temas ederek onlarin yasam boyu sürdürecekleri aliskanliklar edinmelerini hedefliyoruz. Bagimliligin olustugu durumlarda ise bagimli bireylere ve ailelerine Yesilay Danismanlik Merkezi (YEDAM) çatisi altinda ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sagliyoruz. Sehrimizde de Yesilay Subemiz ve YEDAM’larimiz ile hemserilerimizin ihtiyaç duyduklari her an yanlarinda, bir telefon uzaklarindayiz. Birlikte hayata dair umudu, sagligi, iyiligi yesertelim istiyoruz ve bu nedenle bu yil Yesilay Haftasi’nda ‘Yesilay Varsa Hayat Var’ diyoruz. Herkesi de bizimle birlikte kutlama yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA