Yardim Eli Agri'nin En Uzak Köyüyle Bulustu

Istanbul, Safranbolu ve Ankara’da yasayan hayirsever vatandaslar, yardim elini Agri’nin en uzak köyünde okuyan çocuklara uzatti.

Yardim Eli Agri'nin En Uzak Köyüyle Bulustu
Köy okullarinda okuyan çocuklara yardim ve destek vermek için sürekli hayirsever vatandaslarla iletisime geçen ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nde Mimar olarak çalisan Lütfü Yigit, bu defa Agri’nin Tasliçay ilçesinde bulunan ve 2 bin 550 rakima sahip olan Yeltepe köyü ve Alakoçlu köyünde yasayan ögrenciler için kollari sivadi. Istanbul’dan giyim malzemeleri, Safranbolu’dan kirtasiye malzemeleri ve Ankara’dan da soru bankalari temin eden Yigit, hayirseverlerin gönderdigi yardim malzemelerini çocuklarin yüzlerinde tebessüm olusturmak için karli tepeleri asarak onlara ulastirdi. Agri genelinde toplamda 65 köy okuluna yardim ulastiran Yigit’in hedefi ise yil sonuna kadar bu sayiyi 100’e tamamlamak.

“Çocuklarin yüzlerinde olusan mutluluk paha biçilemez”

Çocuklara her zaman yanlarinda olduklarini hissettirmeye çalistiklari söyleyen Lütfü Yigit, soru bankasi, deneme sinavlari, bot, mont, spor ayakkabi ve kirtasiye malzemeleri ile çocuklarin yüzlerinde tebessüm olusturmayi basarabildikleri belirterek, “Agri’nin en uzak köylerinden bir tanesindeyiz. Agri merkeze 60 kilometre uzaklikta ve 2 bin 550 rakimiyla Agri’nin en yüksek köyü olan Yeltepe köyündeyiz. Buranin ulasimi gerçekten çok zordu. Yollarimiz açildi bu sekilde geldik. Fakat buraya geldikten sonra çocuklarin yüzlerinde olusan mutluluk paha biçilemezdi. Alakoçlu köyünde çocuklara soru bankalari, deneme sinavlari gibi kitaplar dagittik. Buradaki çocuklarin hayata hazirlanabilmeleri için soru çözmeleri gerekiyor. Bizde devreye girdik onlara çok güzel soru bankalari getirdik. Insallah güzel yerlere gelirler" dedi.



“Dilegim gerçek oldu”

Kendisine hediye edilen pembe ayakkabinin hayalini kurdugu ayakkabi oldugu söyleyen ögrencilerden Dilber Tastan ise, “Çok istemistim pembe bir ayakkabimin olmasini. Dilegim gerçek oldu. Gönderenlere çok tesekkür ediyorum. Köyümüz çok uzak bu yüzden hiçbir sey alamiyorum. Bu yüzden bunlari aldigim için çok mutlu oldum" diye konustu.

Kaynak: İHA