TÜGIAD'dan Üyelerine Metaverse Sov

Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi (TÜGIAD) genel kurul toplantisinin ardindan farkli sektörlerden bir araya gelen üyelerine metaverse sov yapti. Is adamlari ve is kadinlari sanal gerçeklik gözlügünü takarak açik havada bir AVM’ye deniz kenarinda bir magazaya giderek bu teknolojiyi deneyimleme firsati buldu. Katilimcilar, deneyimden oldukça memnun kaldiklarini, güzel bir his oldugunu söyledi.

TÜGIAD'dan Üyelerine Metaverse Sov


Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi (TÜGIAD) Istanbul Kalamis’taki bir otelde olaganüstü genel kurul toplantisi gerçeklestirdi. Türkiye’nin farkli illerinden birçok sektörden bir araya gelen genç is adamlari ve is kadinlari toplantinin ardindan metaverse sov etkinligine katilarak bu teknolojiyi deneyimledi. Sov sirasinda katilimcilara metaversenin basta tekstil olmak üzere eglence, konut sektörleri gibi birçok alanda uyarlamasi gösterildi. Bu etkinlikte üyelerin metaverse dünyasiyla tanismasi ve kendi sektörlerine tasimasi amaçlandi. Is insanlari VR gözlüklerle sanal gerçeklik showroomlarina girerek oradaki ürünleri hissetme ve inceleme imkani buldu.

“Üyelerimiz metaverse dünyasina adim atti”

Dijitallesmenin önemine vurgu yapan TÜGIAD Baskani Nilüfer Çevikel, “Bugün üyelerimiz metaverse dünyasina adim atti. Uzun zamandir gündemimizde olan ama henüz herkesin deneyimleyemedigi sektörün de olmasa olmazi olani metaverse dünyasini her birlikte deneyimledik. Giyim sektörünün yillik enerji maliyeti 3 milyar Euro bizler 100 numune üretiyoruz bunun 3 ya da 5 tanesi kabul görüyor, geri kalan çöpe atiliyordu. Dolayisiyla enerji tasarrufu, isçilik, lojistik anlaminda hem yesil dönüsüme uygun hem de çok büyük bir kolaylik sagliyor. Bütün sektörler için aslinda yesil mutabakatin imzalanmasiyla dijitallesme ciddi önem kazandi. Önce bir kulübe ardindan da AVM’ye gittim. Tekstil sektöründe sanal fuarlar için çalistigimiz için önceden bu teknolojiyi deneyimlemistim. Ama teknoloji o kadar hizli degisiyor ki o zaman VR gözlükleri takip gittigim ortamla su anki his, ortam çok farkli. Genç nüfusu fazla bir ülkeyiz dijitali çok iyi kullanabilirsek, yerli, milli üretebilirsek diger ülkelere nazaran hizla öne geçecegiz. Özellikle gençlerin ve kadin girisimcilerin dijitalle ilgilenip, metaverse dünyasina adim atmalarini diliyorum” dedi.



Parseker: “Kiyafetlere dokundum, keyifli bir deneyimdi “

Güzel bir deneyim oldugunu aktaran TÜGIAD Bursa Sube Baskani Ahmet Parseker ise “Bizim için önemli çünkü dünyanin gelecegi burada. Genç is insanlari olarak bu teknolojiye önem vermemiz gerekiyor. Ülkemizin yarinlari için bu teknolojileri özümseyip yatirima çevirmemiz lazim. Az önce sanal ortamda açik hava bir AVM’de magazalari gezdim. Alisveris yaptim, kiyafetlere dokundum. Kumaslarin renklerini, desenlerini gördüm, degistirdim. Metaverse teknolojisinin bütün sektörlere uyarlanabilecegini düsünüyorum. Güzel bir deneyimdi, keyifliydi. Insani oldugu yerden kopartiyor, orada oldugunuz hissini veriyor” diye konustu.



Zengin: “Metaverse egitim sektöründe tamamlayici olabilir”

Bireysellesmenin öne çiktigin belirten TÜGIAD Eskisehir Sube Baskani Serkan Can Zengin de “Pandemiyle egitim dijitallesmeyle çok yogun sekilde bulustu. Uzaktan egitim kavraminda normal bir süreçte 10 yilda yasayacagimiz gelismeleri 2 yilda atlattik. Üstüne katarak bugüne geldik. Ögrenci ve ögretmenler buna uyum sagladi. Hatta kendini sinifa ait hissetmedigi yalniz kaldiginda daha iyi çalistigini söyleyen ögrenciler de var. Metaverse egitimle bulusursa egitimin ögretim kisminin bir tamamlayicisi haline gelebilir. Belki ana unsur olamaz ama ciddi bir tamamlayici unsur olabilir. Benim için de ilginç bir deneyimdi, kendi dünyanizi yaratabilirsiniz. Iyice bireysellesmeye dogru gidiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA