Ruslar Ve Ukraynalilar, Mersin'de El Ele Savasin Bitmesini Istedi

Ukrayna’da Rusya’nin saldirilariyla savas devam ederken, İçel’de yasayan Ukraynalilar ve Ruslar bir araya gelerek el ele verip, tüm dünyaya ‘Bu savasi durdurun’ çagrisi yapti. Rus vatandasi Venera Kildyusheva, “Ukraynali arkadaslarima destek olmak ve bir eli tutmak için geldim” derken, Ukraynali Natalia Kakici da, “Sivil insanlar ölüyor. Savasin derhal durdurulmasi lazim” ifadelerini kullandi.

Ruslar Ve Ukraynalilar, Mersin'de El Ele Savasin Bitmesini Istedi


İçel’de yasayan Ukraynalilar, merkez ilçe Mezitli Belediyesi Demokrasi Meydaninda toplanarak, Rusya ile Ukrayna arasinda devam eden savasa karsi tepkilerini dile getirdiler. İçel Ukraynalilar Kültür ve Egitim Dernegi öncülügünde bir araya gelen Ukraynalilara, Rusya vatandaslari da destek verdi.

“BIZ ULUSLARARASI DÜNYADA YASIYORUZ. KARDESLIK OLMALIDIR”

Rus vatandasi Venera Kildyusheva ile Ukraynali Natalia Kakici da İçel’den tüm dünyaya IHA araciligiyla ‘kardeslik’ mesaji verdiler. 10 yildir Türkiye’de yasayan Rus vatandasi Venera Kildyusheva, “Rusya’da yasan bütün Rus arkadaslarim düsünceli ve bu savasa karsi. Ben Ukraynali arkadaslarima destek olmak ve bir eli tutmak için buraya geldim. Biz savasa her zaman karsiyiz. Bu savas hemen durdurulmali. Biz uluslararasi dünyada yasiyoruz. Kardeslik olmalidir. Her zaman savasa hayir” dedi.



“IÇIM YANIYOR. BU SAVASIN DERHAL DURDURULMASI LAZIM”

10 yildir Türkiye’de yasadigini belirten Ukraynali Natalia Kakici da savas nedeniyle çok üzgün olduklarini söyledi.

“Içim yaniyor, tarif edemiyoruz. ‘Savasa hayir’ diyoruz. Bu savasin derhal durdurulmasi lazim” diyen Kakici, Ukrayna’da her kösede akrabalari ve arkadaslari oldugunu belirtti.

Oldukça duygulanan ve gözyaslarina hakim olamayan Kakici, “Bu duyguyu Allah korusun hiç kimse yasamasin; çünkü her iki saatte bir ‘hayattalar mi’ diye ariyorum. Gerçekten çok zor. Annem, babam, kardesim, yegenim, teyzeler, halalar, herkes orada. Bölge bölge durumlari degisiyor. En kötü bölge Harkov ve Kiev. Üzüntülü bir durum. Su anda kelime bulamiyorum. Içimde neler neler yasiyorum.

Dünyaya çagrim; konusup anlasmak, masum insanlarin, çocuklarin ölmemesi lazim. Sivil insanlar ölüyor. Onlarin ne günahi, suçu var?” diye konustu.

(Kiymet Gökçe-Koray Ünlü / IHA)
Kaynak: İHA