Hayvan Sahiplendirme Etkinliginde 5 Sokak Köpegi Sahiplendirildi

Mamak Belediyesi Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Geçici Bakim Merkezi’nin hayvan sahiplendirme etkinliginde 5 sokak köpegi sahiplendirildi.

Mamak Belediyesine bagli Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Geçici Bakim Merkezi ilçeye bagli Kutludügün köyünde bulunan köpek barinaginda sokak hayvanlarini sahiplendirme etkinligi düzenledi.

Mamak Belediye Baskani Murat Köse ve AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yildiz’in katildigi programda bakimlari tamamlanan 5 sokak köpegi yeni aileleriyle bulustu. Sokak köpeklerini sahiplenen ailelere Mamak Belediyesi tarafindan patili dostlar için 1 yil boyunca 500 lira nakit para, mama ve bakim hizmetleri verilecegi ifade edildi.

“Sokak hayvanlari da bize emanettir”

Düzenlenen etkinlikte açiklamalarda bulunan Baskan Köse, “Belediyemizin sokak hayvanlari rehabilitasyon merkezindeyiz. Buradan 5 tane ailemize köpekleri sahiplendirdik. Bir proje çalismistik aslinda o projenin devami olarak bunu gerçeklestirdik. Biz tabii sokak hayvanlari da bize emanettir Onlarin bakimindan da bizler sorumluyuz, öyle düsünüyoruz. Özellikle geçen sene bu konuda bir çalisma yapmistik. Bu sene bu çalismayi biraz daha gelistirdik. Dedik ki: sokaktan köpek sahiplenenlere ‘aylik 500 lira nakdi destek verelim, saglik bakimlarini yapalim, mamalarini verelim’ böyle bir kampanya baslatmistik. Müracaat edenler arasinda sartlarini saglayanlara köpekleri vermeye basladik. Tabi söyle oluyor, biz sokakta rahatsizlik veren köpekleri öncelikli olarak aliyoruz, onlarin bakimlarini ve kisirlastirmalarini yapiyoruz. Zaman zaman birtakim sakatliklar oluyor onlari tedavi ediyoruz ve saglikli bir sekilde barinagimizda tutuyoruz” diye konustu.

Sokak köpeklerini sahiplenen ailelerin heyecanlarina ortak olan Ak Parti Milletvekili Yildiz, “Çok mutluluk verici. O içimizdeki sevgiyi burada hem hayvanlarla hem diger insanlarla paylasiyor olmak gerçekten çok önemli. Çünkü hakikaten hem sokak hayvanlarinin sicak bir yuvaya kavusmasi hem de ailelerin çocuklarinin aslinda sevmeyi, sevgiyi hayvanlarla birlikte ögrenmesi meselesi çok degerli ve çok önemli. Ben buna vesile olduklari için Mamak Belediyesine, Mamak Belediye Baskanimiz Sayin Murat Köse’ye çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Sansli benimle oldugu için gerçekten çok sansliyim”

Bakim merkezinden köpek sahiplenen ailenin genç üyesi Ayça Kiliçarslan, “Baskanimizin yaptigi proje gerçekten güzel bir proje. Hayvanlari seviyorum. Beslemeyi de seviyorum. Sansli benimle oldugu için gerçekten çok sansliyim. Çok mutluyum ve heyecanlayim. Genellikle onunla gezecegim. Okula gidiyorum, okula götürmeyi de düsünüyorum. Hafta sonu da parka gideriz” dedi.



“Sokak hayvanlarimiza yardimci olacagiz”

Mamak belediyesi tarafindan sunulan hizmete tesekkür eden Aytekin Sahin, “Sokak hayvanlarimiza ve köpeklerimize sevgiyi saygiyi çocuklarimiza ögretmek için çaba gösterecegiz. Çocuklarimiz korkmasinlar diye, aç kalipta isirmasin, havlamasin diye evlerde bakmaya sokak hayvanlarimiza yardimci olacagiz” ifadelerine yer verdi.

Mamak Belediyesi Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Geçici Bakim Merkezi Kurum Müdürü Kevser Güney, “Bugün bizim gerçekten en utlu günlerimizden bir tanesi çünkü sokaktan alip rehabilite ettigimiz hayvanlarimiza güzel yuvalar bulmus olduk. Denetimlerimiz sonrasinda da bunun devam ettigini görmek bizi daha da mutlu edecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA