Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun'dan Istanbul'u Yunan Topragi Gibi Gösteren ABD Kanalina Tepki

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Rusya-Ukrayna savasina iliskin bir haberinde Istanbul’u Yunanistan topragi gibi göstererek dezenformasyon faaliyetinde bulunan ABD menseli CBS News televizyonuna tepki göstererek, uyari mektubu gönderdi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun'dan Istanbul'u Yunan Topragi Gibi Gösteren ABD Kanalina Tepki
Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi, ulusal ve uluslararasi alanda Türkiye karsiti dezenformasyon ve yanlis bilgilendirmelerle de mücadele ediyor.

CBS News’in Rus savas gemilerinin Bogazlar’dan geçisine dair bir haberinde Istanbul’u Yunanistan topragi gibi göstermesi üzerine harekete geçen Iletisim Baskani Fahrettin Altun, televizyon yönetimine bir uyari mektubu yazarak bu yanlisin ivedilikle düzeltilmesini ve gerekli izahatin yapilmasini istedi.

Altun mektubunda, sunlari kaydetti:

“CBS News televizyonunun, Rus savas gemilerinin Bogazlar’dan geçisine dair bir haberde Türkiye’nin en büyük sehri olan ve 1453’ten bu yana Türk milletinin egemenligi altinda bulunan Istanbul’u Yunanistan topragi gibi gösterdigi dikkatime getirildi.

Yunanistan’in Dogu Akdeniz ve Ege Denizi’nde maksimalist talepleriyle bölgesel güvenlige zarar verdigini ve NATO’nun Dogu kanadini zayiflattigini göz önünde bulundurarak, kanalinizin art niyetli olmadigini umdugumuz bu hatasini resmen ve açik bir biçimde protesto ediyoruz.

Yapilan hatanin tekrarlanmamasi ve Türkiye’nin toprak bütünlügünü tartismaya açabilecek her türlü adimdan kaçinilmasi hususlarinda gerekli tedbirlerin alinmasini ve dün yasanan olayla ilgili bir izahat verilmesini bekliyoruz.”
Kaynak: İHA