Polislerin Şark görevi Ne Kadar Oldu? Polislerin Şark Görevi Düzenlemeleri Neler?

Polislerin şark görevinde değişikliklerinin yapılmasının ardından birçok kişi konu hakkında araştırmalara başladı. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında polislerin şark görevi ne kadar oldu sorusu yer alıyor. Peki, polislerin şark görevi ne kadar oldu? Polislerin şark görevi değişti mi? Polislikte şark görevi değişiklikleri neler? İşte merak edilenler...

Polislerin Şark görevi Ne Kadar Oldu? Polislerin Şark Görevi Düzenlemeleri Neler?İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla polis atamasında yeni düzenlemelerin olduğu belirtildi. Şark görevi süresinin düşürüleceğinin ve atamaların batıya yapılacağının aktarılmasının ardından birçok kişi konuyla yakından ilgilenmeye başladı. Bu kapsamda en sık aratılanlar arasında polislerin şark görevi ne kadar oldu ve polislerde şark görevi düzenlemeleri neler soruları yer aldı. Yakından takip edilen konu hakkında araştırmalar hızlandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki şark sürelerinin düşürüleceği ve yaklaşık 62 bin personelin yeni şark görevi süresine tabii tutulacağı aktarıldı. Polislerin şark görevi ne kadar ve polislikte şark görevi düzenlemeleri neler sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.


Polislerin Şark görevi Ne Kadar Oldu? Polislerin Şark Görevi Düzenlemeleri Neler?

Polislerin Şark Görevi Süresi Ne Kadar Oldu?


İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaların ardından polislikte şark görevinde ve atamalarda yeni değişiklikler yapıldığı aktarıldı. Bu nedenle konuyla yakından ilgilenen birçok kişi araştırmalarını hızlandırdı. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında polislerin şark görevi süresi ne kadar oldu ve polislikte şark görevi düzenlemeleri neler soruları yer aldı. 2 yıl olan birimlerin dışında 1 yıl eksik görev yapılması halinde şark görevinin tamamlanmış sayılacağı belirtildi. Bu düzenleme sonrasında yaklaşık 7500 polisin şark görevini tamamlamış olması bekleniyor. Şark görevini bitiren kişilerin istekleri doğrultusunda daha önce çalışılan kadroya atanması sağlanacak. Şehit ve gazi yakınlarının da şark görevinden muaf olma ve nüfusa kayıtlı olduğu bölgede görev yapma hakkı devam edecek. Tek çocuk olan polislerin de atamalarında değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda kendisinin, eşinin ve çocuklarının dışında tek çocuk olan polislerin anne babalarının salık sorunları nedeniyle atama isteyebileceği yeni düzenlemede yer alıyor. Eşlerinin sabit personel istihdamı kapsamında yer alması halinde polislerin isteği doğrultusunda Emniyet Teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfına atanması sağlanacak. Mezun polislerin ise ilk olarak batı bölgesindeki illere atamasının gerçekleştirileceği belirtildi. Batı ilinde mesleğe başlayanlar görevinin süresinin bitimine kadar o ilde kalabilecek. Süre bitmeden ataması gerçekleştirilmeyecek polislerin görev süresi bittiğinde ise 2. Bölge illerine ataması yapılacak.


Polislerin Şark görevi Ne Kadar Oldu? Polislerin Şark Görevi Düzenlemeleri Neler?

Polislerin Doğu Görevi Kaç Yıl?


Yapılan düzenlemelerden önce polislerin doğuda kaç yıl süreyle görev yaptıkları merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında polislerin doğu görevi kaç yıl sorusu merak ediliyor. Birçok kişi tarafından merak edilen konu hakkında araştırmalar hızlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından şark görevi ile ilgili yeni düzenlemelerin getirilmesi önceki şartların aratılmasına neden oldu. Polislerin atanmasının ardından 2 yıl sonra şark görevi yapması zorunludur. Doğu illerine yapılan atamanın ardından 2 yıl süre dolduğu zaman yeniden tercih yapılabilir. Bunun dışında ipka verilerek görev ertelenebilir. Polislerin kaç yılda bir atama yapılacağı da sık sık aratılıyor. Polisler 4 senede bir atama hakkı kazanmaktadırlar.

Polislerin şark görevi ne kadar ve polislerin şark görevi kaç gün oldu sorularına sizler için cevap verdik. Konu kapsamında güncel gelişmelerden haberdar olmak için sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz.