Yaban Keçileri Ilk Kez Dogal Ortamindan Alinip Baska Bir Dogal Ortama Birakildi

Doga Koruma ve Milli Parklar Burdur 6. Bölge Müdürlügü tarafindan, Karanlikdere Kanyonu Bölgesine yaban keçilerinin tekrar bölgede dogal yasamlarini sürdürmeleri için 6’i erkek, 5’i disi olmak üzere 11 yaban keçisi birakildi.

Yaban Keçileri Ilk Kez Dogal Ortamindan Alinip Baska Bir Dogal Ortama Birakildi
Karanlikdere Kanyonu Tabiat Parkina yaban keçisi yerlestirme çalismalarinin 2 etabi gerçeklestirildi.

Çalisma kapsaminda DKMP 6. Bölge Müdürlügü Antalya Sube Müdürlügü Akseki Sefligi sinirlarinda yakalanan 6’i erkek, 5’i disi olmak üzere 11 yaban keçisi Altinyayla Ilçesi Ballik Köyü sinirlarina birakildi. Bu çalismayla ilk kez dogal ortamindan alinan yaban keçileri baska bir dogal ortama yerlestirilmis oldu. Ilk iki etapta 18 Yaban Keçisinin yerlestirildigi bölgeye toplamda 25 Yaban Keçisi yerlestirilerek güçlü bir yaban keçisi popülasyonunun olusturulmasi hedefleniyor.

Yaban Keçisi yerlestirme programina Burdur Valisi Ali Arslantas, Altinyayla Kaymakami Kübra Teymur, Altinyayla Belediye Baskani Ahmet Serttas, Gölhisar Belediye Baskani Ibrahim Sertbas, Doga Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, Bölge Müdür Yardimcisi Ugur AltindaL, Bölge ve Il Müdürlügü personelleri, Köy Muhtarlari katildi.

Kaynak: İHA