Sehit Fatih Dogan'in Ismi Güzel Sanatlar Lisesine Verildi

Adiyaman merkezde bulunan Güzel Sanatlar Lisesinin ismi Sehit Fatih Dogan Güzel Sanatlar Lisesi olarak degistirildi.

Sehit Fatih Dogan'in Ismi Güzel Sanatlar Lisesine Verildi
Geçtigimiz yilin Ekim ayinda Suriye’nin Azez ilçesine bagli Mare bölgesinde PKK/PYD terör örgütünün polis özel harekat aracina yaptigi güdümlü füze saldirisi sonucu silah arkadaslari ile birlikte sehit olan Polis Memuru Fatih Dogan’in ismi güzel sanatlar lisesine verildi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen törene sehidin ailesi basta olmak üzere, Vali Mahmut Çuhadar, Vali Yardimcisi Ihsan Maskar, Il Milli Egitim Müdürü Hakan Gönen, Il Müftüsü Mehmet Tasçi ve ögrenciler katildi.

Aziz milletimizin nezdinde sehitlerimizin ve gazilerimizin yeri ve degerinin çok farkli oldugunu dile getiren Vali Mahmut Çuhadar, “Sehitlerimizi ne kadar minnet duygularimizla ansak azdir. Sehitlerimiz aziz vatanin ve bu devletin tapusu ve al bayragimizin vesikasidir. Onlarin haklarini asla ve asla ödeyemeyiz. Bu okulda hem sehidimizin adi yasatilacak hem de ona milletimiz adina minnettarligimizi ifade etmis olacagiz. Ögrencilerimizden istedigimiz, ugruna sehit olunan bu vatani daha iyi koruyup, daha iyi gelistirmeleri. Mutlaka onlara layik olacak bir nesil olarak çalismamiz ve gayret etmemiz gerekiyor. Onlarin ugruna can verdigi bu vatan, bayrak için ayni hassasiyeti bizim de göstermemiz gerekiyor. Aziz sehitlerimiz bu topraklarin ilelebet Türk yurdu olabilmesi adina, huzur, güven ve rahat bir ortamda yasayabilmemiz adina kanini, canini feda etti. Bizim Fatih sehidimize ve ailesine minnet borcumuz var. Ben sehidimizin ailesini saygiyla, hürmetle selamliyorum. Milletimiz adina saygilarimi sunuyorum. Allah onlardan razi olsun. Vatan için en sevdiklerini feda ettiler. Bizlere ancak sonsuz minnet düsüyor. Tüm sehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Törende duygularini dile getiren Sehit Polis Memuru Fatih Dogan’in babasi Mehmet Dogan ise, ögrencilere seslenerek “Hepiniz birer Fatih’siniz. Fatih evladimizin sehadeti ile birlikte acimiz büyük ancak serefimizde çok büyüktür. Bu ilim ve irfan yuvasina Fatih Dogan ismi verildi.

Bu vatani böldürmeyecegiz, bu ezani susturmayacagiz. Fatih evladimiz bu mukaddes degerler ugruna sehadet serbetini içti. O hepimiz için sehit oldu. Sehitler ölmez, ölmedikleri gibi de bu vatani bizlere armagan ettiler. Dumlupinar’da, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da sehit olanlarin sayesinde bugün burada huzur ve güven içerisinde oturuyoruz. Allah tüm sehitlerimizden razi olsun. Hepsinin mekani cennet olsun” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Il Müftüsü Mehmet Tasçi tarafindan yapilan dua sonrasi tören sona erdi.
Kaynak: İHA