Kremlin Açiklamasi 'Moskova Ve Paris Herhangi Bir Anlasma Yapamaz, Bu Imkansiz'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un Ukrayna çevresindeki gerilimi azaltmaya yönelik anlasma imzaladigi iddiasini yalanlayarak, "Moskova ve Paris herhangi bir anlasma yapamaz. Bu kesinlikle imkansiz. Fransa hem Avrupa Birligi üyesi hem de NATO üyesi ve buralarda lider Fransa degil" dedi.

Kremlin Açiklamasi 'Moskova Ve Paris Herhangi Bir Anlasma Yapamaz, Bu Imkansiz'
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, baskent Moskova’da gazetecilere dikkat çeken açiklamalarda bulundu. Peskov, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un dün gerçeklestirdigi görüsmesinin 5 saatten fazla sürdügüne deginerek, "Putin ve Macron arasinda yapici ve gerçekten de kapsayici iliskiler kuruldu. Bu da birbirleriyle konusmak için çok zaman ayirmalarina izin veriyor. Ayrica gündemdeki konular gergin" ifadelerini kullandi.

"Mevcut durumda Moskova ve Paris herhangi bir anlasma yapamaz"

Peskov, Ingiliz Financial Times gazetesinin Putin ile Macron’un Ukrayna çevresindeki gerilimi azaltmaya yönelik anlasma imzaladigi iddialarini da reddetti. "Financial Times tabi ki yanlis yazdi, temelde yanlis" diyen Peskov, "Mevcut durumda Moskova ve Paris herhangi bir anlasma yapamaz. Bu kesinlikle imkansiz" ifadelerini kullandi. Peskov, "Fransa hem Avrupa Birligi üyesi hem de NATO üyesi ve buralarda lider Fransa degil. Liderlik baska bir ülkede. Peki burada ne gibi anlasmalardan bahsedebiliriz?" seklinde konustu.

Kaynak: İHA