Giresun Üniversitesi'ndeki Yangin Kontrol Altina Alindi

Giresun Üniversitesi Kesap Turizm Fakültesi binasinin çatisinda çikan yangin tamamen kontrol altina alindi. 2 itfaiye personelinin dumandan zehirlenerek hastanede tedavi altina alindigi belirtildi.

Giresun Üniversitesi'ndeki Yangin Kontrol Altina Alindi
Edinilen bilgilere göre, Kesap ilçesinin Bozkurt Mahallesindeki Turizm Fakültesi binasinin çatisinda bugün saat 10.00 siralarinda bacadan basladigi tahmin edilen yangin çikti.

Binadaki personel tahliye edilirken rüzgarin etkisiyle büyüyen yangina Trabzon, Ordu Büyüksehir belediyeleri ile Giresun, Kesap, Espiye, Yaglidere, Tirebolu ve Bulancak belediyeleri itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklasik 5 saat süren çalismalarin ardindan yangin kontrol altina alinarak, tamamen söndürüldü.

Yangin bölgesinde incelemelerde bulunan ve yangin söndürme çalismalarini yakindan takip eden Giresun Valisi Enver Ünlü, “AFAD’imizi, 112’yi harekete geçirdik. Maalesef çatimizda baslayan yangin, rüzgarin çok siddetli olmasi ve sik sik yön degistirmesi nedeniyle konferans salonu ve siniflara da siçradi. Son yaptigimiz kontrollerde yanginin büyük ölçüde kontrol altina alindi. Çatidaki malzemeler sökülmek suretiyle alttaki kontrollerin de yapilarak son müdahalelerin yapildigi haberini arkadaslardan aldik. Çalismalara 8 söndürme araci, 9 arasöz, 6 su tankeri ve kurtarma aracinin yangina müdahale etti. Tüm kurumlarimiz burada. Herkes yanginin söndürülmesi için cansiperane sekilde mücadele etti" dedi.



"Ögrenciler magdur edilmeyecek"

En büyük tesellinin can kaybinin olmamasi oldugunu ifade eden Vali Ünlü, burada okuyan ögrencilerin de magdur edilmeyecegini kaydetti.

Vali Ünlü, “Çok sükür can kaybimiz yok. Dumandan etkilenen 2 personelimiz Giresun Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesinde oksijen tedavisi aldilar. Çok sükür onlarin da durumu iyi. Hepimize geçmis olsun. Çok sükür can kaybi olmadan yangini büyük ölçüde kontrol altina aldik. Hepimize geçmis olsun. Tek tesellimiz okullarin yariyil tatilinde olmasi nedeniyle ögrencilerimiz okulda bulunmuyordu. Idari personelimizde hemen tahliye edildi. Okuldaki ögrencilerimizde magdur olmayacak. Üniversitemizin baska binalarinda egitim-ögretimlerine devam edecekleri gibi en kisa zamanda da binanin tadilati gerçeklestirilecektir. Rektörlükle yapilacak görüsmelerin ardindan ögrencilerin uygun bir binada egitimlerini sürdüreceklerdir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA