Erzincan Kültür Ve Sanat Günleri'nin Açilis Galasi Yapildi

Erzincan’in düsman isgalinden kurtulusunun 104. yildönümü münasebetiyle tertiplenen Erzincan Kültür ve Sanat Günleri’nin açilis galasi yapildi.

Erzincan Kültür Ve Sanat Günleri'nin Açilis Galasi Yapildi
Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsaminda 26 - 31 Ocak 2022 tarihleri arasinda gerçeklesen “Erzincan’da Kis Fotograf Maratonu"nda dereceye giren fotograflarin sergilendigi fotograf sergisinin açilisi yapildi. Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre Salonu’nda düzenlenen açilis galasina; Vali Mehmet Makas ve Milletvekili Burhan Çakir’in yani sira kent protokolü ve esleri katildi.

Gala açilisinda konusan Vali Makas, Erzincan’in düsman isgalinden kurtulusunun 104. yildönümü münasebetiyle tertiplenen programlar hakkinda bilgi vererek, bu kapsamda düzenlenen “Erzincan’da Kis Fotograf Maratonu"nda yüzlerce fotograf sanatçisinin Erzincan’in dogal güzelliklerinin ve kültürünün tanitiminda büyük emeklerinin oldugunun altini çizerek, emegi geçen organizasyon komitesi ve fotograf sanatçilarina tesekkür etti. 7-13 Subat 2022 tarihleri arasinda düzenlenen Erzincan Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsaminda herhangi bir kamu kaynaginin harcanmadigini belirten Sayin Valimiz, "bizlere bu topraklari vatan kilan sanli ecdadimizi rahmetle ve minnetle aniyorum." dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan gala açilisinin kurdele kesimi yapilarak, Erzincan’da Kis Fotograf Maratonunda dereceye giren fotograflarin sergilendigi sergi gezildi.

Vali Makas ve beraberindekiler, daha sonra Erzurum Devlet Tiyatrosu oyunculari tarafindan sahnelenen “Eskicinin Tazesi” isimli tiyatro oyununu izledi. Usta tiyatrocular tarafindan sergilenin oyun, seyirciler tarafindan begeni ile izlendi.

Etkinlik, hatira fotografi çekilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA