CTE'den 'Bünyan Ve Diyarbakir Ceza Infaz Kurumlarinda Iskence' Haberlerine Iliskin Açiklama

Adalet Bakanligi Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü, bazi basin ve yayin kuruluslarinda ve sosyal medya platformlarinda çikan “Bünyan ve Diyarbakir Ceza Infaz Kurumlarinda Iskence” haberlerine iliskin açiklama yapti.

Genel Müdürlügün internet sitesinden yapilan açiklamada, “Bazi basin ve yayin kuruluslarinda ve sosyal medya platformlarinda “Bünyan ve Diyarbakir Ceza Infaz Kurumlarinda Iskence” seklinde yayinlanan ve gerçekleri yansitmayan haberlerle ilgili kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi amaciyla basin açiklamasi yapilmasina ihtiyaç duyulmustur. Kayseri Bünyan ve Diyarbakir Ceza Infaz Kurumlarinda sayim, arama ve oda degisikligi gibi uygulamalar, ilgili mevzuat hükümlerine uygun sekilde ve ceza infaz kurumlarindan sorumlu Cumhuriyet savcilarinin gözetiminde gerçeklestirilmektedir” denildi.

Açiklamada sunlar da kaydedildi:

“Her iki habere iliskin yapilan incelemeler neticesinde; kurumlarin olagan uygulamalarina karsi hükümlüler tarafindan mukavemet gösterildigi, infaz ve koruma memurlarina saldirida bulunuldugu, söz konusu haberlerde yer alan iddialarin kurum uygulamalarini yansitmayan, asilsiz ve gerçeklikten uzak, kamuoyunda algi olusturmaya yönelik iddialardan ibaret oldugu tespit edilmistir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.”
Kaynak: İHA