CHP'li Aytekin Açiklamasi 'Balikesir En Yasli Üçüncü Il Oldu'

Geçtigimiz günlerde TÜIK tarafindan açiklanan 2021 yili Adrese Dayali Nüfus Sayimi verilerinde Balikesir nüfusunun giderek yaslandigini söyleyen CHP Milletvekili Ensar Aytekin, “gençler Balikesir’i terk ediyor” diye konustu.

CHP'li Aytekin Açiklamasi 'Balikesir En Yasli Üçüncü Il Oldu'
Balikesir’in genç nüfusun en çok göç ettigi iller arasinda yer aldigini belirten Ensar Aytekin, Balikesir’in Türkiye’de en yasli iller arasinda üçüncü sirada olduguna dikkat çekti. Genç nüfusun göç etmesini is olanaklarinin sinirli olmasina baglayan Aytekin, is olanaklarinin artirilmasi gerektigini kaydetti.



“Balikesir en yasli üçüncü il oldu”

CHP Milletvekili Ensar Aytekin sunlari söyledi:

“Geçtigimiz günlerde TÜIK Bölge ofisi tarafindan Balikesir nüfusuna iliskin veriler açiklandi. Güncel nüfusumuz 1 milyon 250 bin 610 olarak ifade edildi. Balikesir’imiz verilere göre yasli göçü alip genç nüfusu göç veren bir il oldu. Balikesir’imiz Türkiye’de en yasli üçüncü il olarak kayitlara geçti.

“Gençler Balikesir’de yasamak istemiyor”

Genç nüfusumuzdaki düsüsün temel sebebi, gençleri Balikesir’de tutacak is olanaklarinin yetersizligi olarak öne çikiyor. Üniversite egitimi için sehir disini tercih eden gençlerimiz, aldiklari egitimden sonra Balikesir’de is bulamiyor. Daha çok mavi yaka olarak tabir edilen emek yogun nüfusun olmasi ise kentimizin temel dinamigini olusturuyor. Ilimizdeki genç nüfusa yönelik, istihdam arttirici politikalara ihtiyaç duyuyoruz. Gençler Balikesir’de yasamak istemiyor. Ulusal Istihdam Politikasinin Balikesir için bir çözüm olmadigini üzülerek görüyoruz. Genç arkadaslarimiz Balikesir’de aldiklari egitime göre istihdam edilemiyor. Üniversite mezunlarinin kafelerde, atanamamis ögretmenlerin insaatlarda çalistigini gözlemliyoruz. Dolayisiyla nitelikli genç is gücü sehri terk ediyor. Bir yandan Türkiye’de nitelikli uluslararasi genç göçü yasanirken, Türkiye’nin adeta bir modeli olan Balikesir’de de nitelikli sehirlerarasi göç yasaniyor. Ve genç nüfusumuzu kaybediyoruz. Baktigimizda, çogu gencimiz Bursa, Istanbul ve Izmir’de kendilerine istihdam olusturan alanlara yöneliyor" dedi.

Kaynak: İHA